1 april!

Kampen viert kerst
Bewaar
Delen
Zondag 18 september 2022 | 1289 keer bekeken

Wie kent ze niet? Onze ‘Kamper Uien’, oftewel de historische anekdotes over domme Kampenaren. In Kampen koesteren we niet alleen de oude verhalen over de koe aan de toren, de Kamper steur enz., maar geven we hier ook nieuwe lading aan, door op 1 april ‘domme’ dingen daadwerkelijk te doen. Daarmee blazen we de Kamper uien nieuw leven in. Van de verkiezing van Miss Kampen met een koeienparade door de binnenstad in 2019 tot het uitdelen van deurbellen met ‘het geluid van Kampen’ in 2021. Op 1 april 2022 vierden we met zijn allen kerst in Kampen. En op 1 april gaan we een wetenschappelijk experiment doen om te bewijzen dat de kogges vroeger helemaal niet over de rivier zeilden. Of denk je dat we je in de maling nemen?!

1 april vierden we Kerst in Kampen! Bekijk het activiteitenoverzicht

Wat was er allemaal te doen in de stad? Onder meer

  • een sneeuwballentoernooi
  • samen kerstliedjes zingen
  • op de foto met de kerstman

Het "kerstprogramma" van 1 april 2022 is nog te zien op https://visitkampen.nl/kampenviertkerst

En kijk voor een terugblik op https://visitkampen.nl/kampenpartners/kampenvierdekerst

Klik hier voor een terugblik op "kerst" 1 april 2022
1 april 2022: Kampen vierde kerst

1 april 2022: Kampen vierde kerst

Door corona hebben de inwoners en middenstand van Kampen het 2 jaar zonder grootse kerstvieringen moeten doen. En wat hadden ze Kerstmis gemist. Daarom besloten de ondernemers van de binnenstad niet nog 9 maanden te wachten op saamhorigheid, familiediners en cadeautjes onder de kerstboom. Op 1 april 2022 vierden wij alsnog Kerst!

1 april 2021: gratis deurbellen met het Geluid van Kampen

1 april 2021: gratis deurbellen met het Geluid van Kampen

Op 1 april hebben we in Kampen gratis deurbellen met een speciaal ‘geluidslogo’ uitgedeeld aan bijna 1.000 bewoners. Omdat iedereen dacht dat het een grap is meldde zich niemand aan. Gelukkig kwam het op het laatst nippertje goed!

1 april 2019: verkiezing Miss Kampen

1 april 2019: verkiezing Miss Kampen

Op Facebook en andere sociale media werd in maart 2019 massaal gereageerd op de aankondiging dat in Kampen op 1 april een miss Kampen verkiezing zou worden gehouden. De meeste mensen dachten dat het een grap was, maar er bleek geen woord van gelogen.

Op 1 april streden 12 echte koeien in de binnenstad van Kampen om de titel ‘Miss Kampen 2019’. Ze kregen een beoordeling door Irma Knol (de moeder van vlogger Enzo Knol), Hans Klopper (bekend van ‘Bommetje!’), Fré Helleman (voorzitter OVK) en toenmalig burgemeester Bort Koelewijn. 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo