1200 kerstmutsen bederven gelukkig niet

1 april!
Zondag 18 september 2022 | 492 keer bekeken

Op 1 april 2022 vierden we met zijn allen kerst in Kampen. En dat bezorgde ons veel media aandacht!

“1200 kerstmutsen bederven gelukkig niet”

Onderstaande nieuwsbericht deed het balletje in de landelijke media rollen:

Het leek zo’n goed idee: 2 suffe kerstperiodes inhalen zodra de corona maatregelen van tafel waren, maar nu valt het evenement wel op een hele ongelukkige datum: 1 april. En nu steeds meer mensen op Facebook roepen dat het ‘vast een 1 aprilgrap is’, krijgen de winkeliers het toch een beetje benauwd.

“We plaatsen alle leuke dingen die we van plan zijn natuurlijk op de sociale media”, vertelt Michiel de Groot van de organisatie. “Sneeuwballen gooien op vrijdag, een oliebollenkraam, kerstboomwerpen, zingen bij het kampvuur, wat we maar konden bedenken voor leuks hebben we ook geregeld, want iedereen heeft er zin in. Maar op ieder bericht reageren de Kampenaren hetzelfde: “Ja ja, een 1 aprilgrap zeker?”.

De winkeliers in de binnenstad hebben alles uit de kast getrokken voor dit verlate kerstevenement, al kostte dat in eerste instantie ook wel wat moeite, vertelt Michiel de Groot, die voorzitter is van de Binnenstads Ondernemers Kampen. “De winkeliers zelf waren niet meteen enthousiast, want ze waren zelf ook bang dat ik ze in de maling nam. Maar toen het duidelijk was dat we het echt gingen doen, was iedereen ook meteen gierend enthousiast. We hebben deze keer extra diep in de buidel getast en ervoor gezorgd dat er heel veel echte sneeuw is, en kerstmutsen. En overal versiering natuurlijk, en hapjes en drinken. Want we zijn allemaal echt wel toe aan samenkomen en gezelligheid. Dus het zou nu wel extra zuur zijn als iedereen thuis blijft op 1, 2 en 3 april”.

Roeland Tameling van citymarketingorganisatie Kampen Partners ziet het iets zonniger in, ook al blijkt uit een poll die de organisatoren deden op Facebook en Instagram dat de helft van de deelnemers denkt dat het om een 1 april grap gaat. “Maar ook dan komen mensen vast wel even een kijkje nemen. We hebben er tenslotte al een beetje een traditie van gemaakt om op 1 april iets leuks te doen dat WEL doorgaat. In 2019 hadden we een koeienverkiezing in de binnenstad, vorig jaar deelden we gratis deurbellen uit met het geluidslogo van Kampen. Hopelijk snappen mensen zowel binnen als buiten Kampen nu wel dat wij het leuker vinden om op 1 april iets wel te doen dat ongelooflijk lijkt, dan om iets niet te doen en mensen teleur te stellen.”

Gelukkig reageren er ook veel enthousiaste Kampenaren, en zijn er al mensen die hun kerstjurkjes of sneeuwschoenen meteen weer uit de kast hebben gehaald. En anders doet Michiel een flinke lading sneeuwballen in zijn vriezer. “Dan hebben we in ieder geval in december weer een sneeuwballengevecht. En 1200 kerstmutsen bederven gelukkig niet”.

schaap met kerstmuts koe met kerstmuts paspoppen met kerstmuts paasei met kerstmuts
Kampen viert kerst op 1 april

1 april 2022: Kampen vierde kerst

Door corona hebben de inwoners en middenstand van Kampen het de afgelopen 2 jaar zonder grootse kerstvieringen moeten doen. En wat hadden ze Kerstmis gemist. Daarom besloten de ondernemers van de binnenstad niet nog 9 maanden te wachten op saamhorigheid, familiediners en cadeautjes onder de kerstboom. Op 1 april 2022 vierden wij alsnog Kerst!

En dit was de media aandacht die we ermee kregen

 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo