Kamper Ui(t)dagen

Vrijdag 19 april 2024 | 76115 keer bekeken

Bezoek de gezellige Kamper Ui(t)dagen in de historische binnenstad van Kampen. Struin over de gezellige braderie, geniet van live muziek, een kinderprogramma én entertainment, rondvaarten over de IJssel, orgelmuziek in de Bovenkerk. Ook dit jaar wordt er weer een afwisselend programma gepresenteerd voor jong en oud! Welkom in Hanzestad Kampen!

Data Kamper Ui(t)dagen 2024:

DONDERDAG 25 JULI 2024 | 1E KAMPER UI(T)DAG 
Ontdek hier het uitgebreide programma

DONDERDAG 1 AUGUSTUS 2024 | 2E KAMPER UI(T)DAG 
Ontdek hier het uitgebreide programma

DONDERDAG 8 AUGUSTUS 2024 | 3E KAMPER UI(T)DAG 
Ontdek hier het uitgebreide programma

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2024 | 4E KAMPER UI(T)DAG 
Ontdek hier het uitgebreide programma

DONDERDAG 22 AUGUSTUS 2024 | 5E KAMPER UI(T)DAG 
Ontdek hier het uitgebreide programma

DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2024 | 6E KAMPER UI(T)DAG 

koe in de toren entertainment
Kraampjes met kunst Kleedjesmarkt

Programma Kamper Ui(t)dagen 2024

Gezellige zomerbraderie | 10:00 - 18:00 uur
De gezellige braderie heeft voor ieder wat wils. Je vindt er ook kraampjes van lokale ondernemers. Uiteraard zijn de winkels ook open. En is het heerlijk mensen kijken vanaf de terrassen in de binnenstad.

Entertainment | 10:00 - 18:00 uur
Tijdens de Kamper Ui(t)dagen zal er ook entertainment door de straten lopen. Geniet van de diverse originele en leuke straatacts, een treintje door de Oudestraat, ontmoet de Kamper Uienverteller en de ballonnenartiest. Elke Kamper Ui(t)dag weer een verrassing! 

KinderKoeplein | 10:00 - 18:00 uur
Het Koeplein wordt omgedoopt tot KinderKoeplein, met verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Kom gezellig even langs! 

Muziek | 17:00 - 00:00 uur
Ook muziek mag niet ontbreken tijdens een Kamper Ui(t)dag. Zodra de avond invalt wordt er op de pleinen live muziek gespeeld worden. 

entertainment koe in de toren
Markt braderie
Nieuwe Toren

Beklim de Nieuwe Toren

Tijdens de Kamper Ui(t) Dagen kan je van 11:00 tot 17:00 uur de Nieuwe Toren beklimmen. Volgens traditie is dit schitterende monument open voor bezichtiging waar je uiteindelijk kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de binnenstad van Kampen. De beklimming kost €3 per persoon, bovenop de Nieuwe Toren staat iemand die uitleg geeft over de stad. 

Op de 1e Kamper Ui(t)dag, 27 juli 2023 om 14:00 uur, zal de Koe in de Toren worden gehesen. Hiermee wordt het startschot gegeven van de Kamper Ui(t)dagen. Kom gezellige kijken naar deze spectaculaire opening! 

Bovenkerk Kampen

Orgelconcerten in de Bovenkerk

Kom tijdens de Kamper Ui(t)dagen genieten van verschillende orgelconcerten in de historische Bovenkerk. Ontsnap even uit de drukte en geniet van mooie muziek in een bijzondere, verstilde ambiance. 

poster

Vaartocht met de Veerman van Kampen

Stap aan boord van de Veerman van Kampen en bewonder Kampen vanaf het water. Elke Kamper Ui(t)dag van 14:00 - 16:30 uur kun je een vaartocht maken over de IJssel. Maak een heuse River Cruise of het prachtige Rondje Kattegat. 

parkeergarage

Parkeren

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Alles is daarmee bereikbaar op loopafstand. Hoe fijn is dat! 

Lees verder

Bereikbaarheid

Met de auto naar Kampen

Vanuit het noorden via de N50 vanuit de richting Emmeloord
Volg de N50 richting Kampen, neem afslag Kampen. Ga rechtdoor over de Flevoweg, na de tweede rotonde neemt u de eerste afslag linksaf. Rijd helemaal rechtdoor, aan de linkerhand tref je het gratis parkeerterrein P-Buitenhaven.

Vanuit Zwolle Volg de N50 richting Kampen, neem afslag Kampen. Ga rechtdoor over de Flevoweg, na de tweede rotonde neem je de eerste afslag linksaf. Rijd helemaal rechtdoor, aan de linkerhand tref je het gratis parkeerterrein P-Buitenhaven.

Met de trein naar Kampen

De stad Kampen, en ook het prachtige buitengebied is goed bereikbaar met de trein. Kies 'Station Kampen' als bestemming. En als je dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende link om de reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen Je kunt Kampen ook bereiken via station Kampen Zuid. Neem dan de bus naar het centrum.

Perron1
Op station Kampen in de binnenstad kan je wat lekkers eten of drinken bij Perron 1. Ook voor een koffie to go, een drankje onderweg of iets lekkers in de trein kan je hier terecht. Check: https://perron1.nl/ 

Met de bus naar Kampen

De bus brengt je ook waar je zijn moet in Kampen. Op OV9292.nl vind je alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

Perron1 (bij het busstation in de stad)
Op station Kampen in de binnenstad kan je wat lekkers eten of drinken bij Perron 1. Ook voor een koffie to go, een drankje onderweg of iets lekkers in de trein kan je hier terecht. Check: https://perron1.nl/ 

logo gezelligheid in de stad muziek bandjes

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo