Praktische vragen

Dinsdag 26 maart 2024 | 30729 keer bekeken

Op deze pagina vind je informatie en antwoorden op eventuele vragen over Sail Kampen. De pagina wordt continu bijgewerkt. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Stuur dan een e-mail naar info@sailkampen.nl of stuur een privébericht via de Facebookpagina Sail Kampen. 

Bewoners van Kampen

Wij vragen de bewoners van Kampen zo veel mogelijk lopend of op de fiets naar de binnenstad te komen. Er worden diverse fietsparkeerplekken aangewezen rondom het festivalterrein. Check de routekaart om te zien welke fietsstalling het meest gunstig ligt voor jou.

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Voor Sail Kampen zijn er verschillende plekken aangewezen waar een fietsenstalling zal zijn voor mensen die op de fiets naar Sail Kampen komen. Aan de Kamperse kant bij de stadsbrug is een fietsenstalling te vinden. Er is ook een fietsenstalling op de Noordweg, nog voor de Buitenhaven. En er is een fietsenstalling te vinden voor de Broederkerk ongeveer. Aan de andere kant van de IJssel is nog een fietsenstalling te vinden bij het station. 

Kan ik nog over de stadsbrug tijdens Sail Kampen?

De Stadsbrug is open voor fietsen/scooters en voetgangers. Wel graag afstappen bij het kruispunt. Alle andere voertuigen worden tegengehouden. 

Kan ik met de auto naar Sail Kampen?

Ja, je kunt met de auto naar Sail Kampen.

Als je met de auto naar Kampen komt is het goed te weten dat je de auto niet in Kampen zelf kan parkeren. Er is een speciaal officieel parkeerterrein ingericht op Haatlandhaven 21 Kampen (industrieterrein N50). De route naar de parkeerlocatie voor bezoekers wordt aangegeven met bebording vanaf de invalswegen naar Kampen. Het adres kan via de navigatie “Haatlandhaven 21” ingegeven worden. Verkeersregelaars zullen je verder begeleiden. Vanaf deze parkeerlocatie rijden er pendelbussen van en naar het festivalterrein.

De pendelbussen rijden vanaf: Vrijdag 18:00 – 01:30, Zaterdag 10:00 – 00:30, Zondag 10:00 – 19:30, Maandag 10:00 – 23:30

De binnenstad is met de auto niet te bereiken. Bezoekers kunnen daarom hun auto parkeren op het parkeerterrein Haatlandhaven 21 Kampen (Industrieterrein N50). Volg de P-Evenement Kampen route op de gele borden. Vanaf deze locatie rijden er pendelbussen heen en weer van de Halteplaats de Bolwerk/3e Ebbingestraat. Vanaf daar is  het 350 meter lopen tot het festivalterrein. Een transfer ticket (heen en terug plus parkeren) kost € 5,- per persoon. Kinderen van 4 jaar tot 12 jaar € 2,50 en kleine kinderen tot 4 jaar zijn gratis. 

Kan ik met de trein naar Sail Kampen?

Ja, je kunt met de trein naar Sail Kampen via station Kampen Centraal en station Kampen Zuid. Kijk voor de actuele dienstregeling op 9292.nl, Google Maps of de NS Reisplanner. Vanaf Station Kampen Centraal loop je de stadsbrug over en ben je op het festivalterrein. Reizen naar station Kampen Zuid is ook mogelijk. Vanaf station Kampen Zuid rijden er pendelbussen tegen betaling van en naar het festivalterrein. Daarnaast rijdt de Stadsbuurtbus op het hele en halve uur richting het festivalterrein vanaf Station Kampen Zuid. Kijk hier voor de route van de Stadsbuurtbus   

https://stadsbuurtbuskampen.nl/route/. De stadsbuurtbus stopt speciaal voor de bezoekers van Sail bij het Oorgat. De Stadsbuurtbus is rolstoeltoegankelijk en ook geschikt voor kinderwagens/rollators.

Download de dienstregeling.
Dienstregeling-Sail-Kampen-2024.xls

Als ik een vraag heb, waar kan ik dan terecht?

Bij de betaalde toegangspoorten word je welkom geheten door gastheren en gastvrouwen. Bij hen kan je informatie vragen. 

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers?

Jazeker, op de Burgwal ter hoogte van nummer 81 en het Meeuwenplein zijn parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers. Hier kun je parkeren wanneer je een mindervalide parkeerkaart hebt.

Kan ik een meedoenbon inzetten?

Inwoners die een Meedoenbon hebben of recht hebben op de Meedoenbon kunnen een gratis toegangsbandje ophalen in het stadhuis bij de balie Zorg en Inkomen.De bandjes kunnen tot en met donderdag 28 maart a.s. worden opgehaald. 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo