Sail Kampen

Maandag 19 februari 2024 | 60312 keer bekeken
Bewaar
Delen

Vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april 2024

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2024. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin, met hopelijk veel zon!

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Bewonder de vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. 

Sail Kampen begint op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spectaculaire show. 

Voor slechts 7,50 euro per persoon heb jij alle dagen toegang tot het festivalterrein. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Het ticket is te koop bij één van de kassa's op Sail Kampen. Er is geen online kaartverkoop. 

Beleef Sail Kampen 2024 en kom van 29 maart t/m 1 april naar Kampen!

Na entree kun je kosteloos varen op de schepen, genieten van diverse muzikale optredens verspreid over de stad en alle ambachten zijn dan gratis te bezoeken.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo