Schepen

Dinsdag 26 september 2023 | 380 keer bekeken
Bewaar
Delen

Schepen

Achter de schermen zijn wij druk bezig om de mooiste schepen naar Kampen te halen. Zodra het bezoek van schepen definitief is, worden ze op deze pagina voorgesteld. 

Piet Hein

Dit luxe schip met een lengte van 31 meter was het nationale huwelijksgeschenk in 1937 aan prinses Juliana en prins Bernard. De koninklijke charme is nog altijd aanwezig in de stijlvolle inrichting, de teakhouten afwerking en de mahoniehouten stuurhut. 

Piet Hein

Statenjacht De Utrecht

Het Statenjacht De Utrecht is gebouwd aan de hand van originele bouwtekeningen uit 1746. Bij de bouw van het Statenjacht is rekening gehouden met mogelijke exploitatie van het schip, zodat het in eigen onderhoud kan voorzien. Historisch verantwoord verborgen, achter deurtjes en luiken, bevindt zich moderne besturingstechniek, een goed geoutilleerde kombuis en is het schip van alle hedendaagse gemakken voorzien.

Statenjacht

De Halve Maen

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.

In een persoonlijke rondleiding nemen zij je mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl je het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer je neus prikkelt, val je van de ene verbazing in de andere.

Halve maen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo