Schepen

Vrijdag 24 november 2023 | 784 keer bekeken
Bewaar
Delen

Schepen

Achter de schermen zijn wij druk bezig om de mooiste schepen naar Kampen te halen. Zodra het bezoek van schepen definitief is, worden ze op deze pagina voorgesteld. 

Piet Hein

Piet Hein

Dit luxe schip met een lengte van 31 meter was het nationale huwelijksgeschenk in 1937 aan prinses Juliana en prins Bernard. De koninklijke charme is nog altijd aanwezig in de stijlvolle inrichting, de teakhouten afwerking en de mahoniehouten stuurhut. 

Piet Hein
Statenjacht

Statenjacht De Utrecht

Het Statenjacht De Utrecht is gebouwd aan de hand van originele bouwtekeningen uit 1746. Bij de bouw van het Statenjacht is rekening gehouden met mogelijke exploitatie van het schip, zodat het in eigen onderhoud kan voorzien. Historisch verantwoord verborgen, achter deurtjes en luiken, bevindt zich moderne besturingstechniek, een goed geoutilleerde kombuis en is het schip van alle hedendaagse gemakken voorzien.

Statenjacht
Halvemaen

De Halve Maen

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.

Halve maen
De Noorderkroon - Sail Kampen

De Noorderkroon

De Noorderkroon begon haar reis na haar doop als "Sjernarøy" in 1958. Vanaf voorjaar 1959 voer ze als bevoorradingsschip in de Noorse fjorden en leverde levensmiddelen, medicijnen en post aan de verschillende havens. Daarnaast kon ze naast in totaal 9 auto's ook tot 300 personen vervoeren.

De Noorderkroon
De Schuttevaer

De Schuttevaer

In 2024 zal de stoere koftjalk de Schuttevaer deelnemen aan Sail Kampen. Speciaal voor dit unieke nautische feest in Kampen varen we korte zeiltochtjes op de mooie IJssel, voor iedereen die alleen, samen of met een klein groepje altijd al een op zo n stoer groot zeilschip heeft willen meezeilen. 

De Schuttevaer
Abel Tasman

Abel Tasman

De Abel Tasman is een prachtige verschijning en een unieke locatie voor iedere gelegenheid. De inrichting doet een beetje denken aan een 'grand café': een donker houten lambrisering, veel koper en een stoere houten vloer. Hiermee is het schip een unieke en gezellige locatie waarop elk feest er een om nooit te vergeten wordt.

 

Abel Tasman
Vechtzomp - Sail Kampen 2024

De Vechtzomp

De Vechtzomp is een replica van de originele Vechtzomp. Ook wel de Enterse Zomp genoemd. Dit schip voer rond 1700 tot 1930 op de Vecht en de Regge. Deze Vechtzomp is in Enter gebouwd van 2017 tot 2019. De zomp is in augustus 2019 gedoopt. 

De Vechtzomp
De Krimpen

De Krimpen

De Krimpen was de eerste in een serie van vijf sleepboten. De Krimpen is tot 1988 in dienst geweest als havensleepboot en vervolgens verkocht aan Engeland waar zij nog tot 1996 als sleepboot is gebruikt. 

De Krimpen
De Stedemaeght

De Stedemaeght

Voor een unieke en onvergetelijke gelegenheid, ben je aan boord van de Stedemaeght aan het juiste adres. Op dit imposante schip wordt elke bijeenkomst en ieder feest een groot succes. Een sierlijk interieur met prachtige accenten zorgt voor een sfeer van vervlogen tijden gecombineerd met het comfort van vandaag de dag.

De Stedemaeght
De Soeverein

De Soeverein

Aan boord van het indrukwekkende spiegelretourschip Soeverein maak je een mooie zeiltocht over de Nederlandse wateren en geniet je van de rust op het water. Met haar indrukwekkende uiterlijk is het schip een eerbetoon aan de spiegelretourschepen uit de Gouden Eeuw. De sfeer van vervlogen tijden gecombineerd met hedendaagse luxe maken uw tocht er een om niet te vergeten.

De Soeverein
De Willem Barentsz | Sail Kampen

De Willem Barentsz

De Willem Barentsz is met haar spierwitte romp, vele zeilen en teakhouten opbouw een majestueuze verschijning. Deze topzeilschoener is niet alleen een sfeervolle locatie voor al uw gelegenheden, het is ook een stoer zeilschip. De schipper geeft dan ook graag uitleg over het navigeren en kan ieders hulp bij het hijsen van de zeilen hard gebruiken! 

 

De Willem Barentsz

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo