5 goede redenen om naar Kampen te verhuizen

Maandag 20 maart 2023 | 314 keer bekeken

Verhuizen naar Kampen?! Dat is een heel goed idee! Waarom? Hieronder beschrijven we 5 redenen waarom wonen in Kampen zo fijn is. Bijna té mooi zelfs. Lees lekker verder en ontdek het zelf! 

1. Uitstekende infrastructuur

Kampen heeft een uitstekende infrastructuur. Gelegen in het geografische hart van Nederland, is het de ideale uitvalsbasis voor wie snel in andere delen van het land wil zijn. Sinds de komst van de Hanzelijn is Kampen de meest oosterse stad van het land. In krap een uurtje staat u in het hartje van Amsterdam. Een treinrit de andere kant op en u staat binnen tien minuten in Zwolle, waar het spoor zich vertakt naar de rest van Nederland. De N50 leidt naar het Noorden en Zuiden van het land en de N307 is de toegang tot de polder. Waar u ook moet zijn, voor werk of recreatie, vanuit Kampen bent u er zo. Maar hier blijven is natuurlijk een nog betere optie.

2. Rustig (genoeg)

We noemden het hierboven al even, maar Kampen is eigenlijk de meest oosterse westerse stad. Qua faciliteiten biedt de stad alles wat een grote stad in de randstad ook heeft. Alles wat nodig is om goed te kunnen wonen en werken, en dat op fietsafstand. En dankzij de rust leent de stad zich uitstekend voor een fietstocht. Hier vind u nog de relatieve rust die in andere steden van dit formaat en met dit aanbod van faciliteiten niet te vinden is. Rust die uitnodigt om heerlijk te recreëren en om uw kinderen in vol vertrouwen op te laten groeien. Met altijd een speeltuin op loopafstand.

3. Bruisend (genoeg)

We hadden het hierboven over rust als pluspunt, en die is er in overvloed, maar we noemden het niet voor niets: relatieve rust.

Kampen staat bol van de muziekverenigingen, theatergezelschappen en andere groepen creatievelingen. Er heerst een cultureel klimaat waar zelfs grotere steden, van dromen. Niet voor niets stelden populaire muziekbladen ooit dat het wel leek of er in Kampen iets in het water zat. Dat zou het bruisende muzikale leven kunnen verklaren. Drie keer per jaar gaat de binnenstad swingend de nacht in tijdens de populaire bandjesavond.

Tientallen café’s bieden dan het podium aan knallende live-bands. In de zomer is het meerdere weken feest in de binnenstad tijdens de Kamper Ui(t) dagen. Evenementen als Sail, Kerst in Oud Kampen en het Full Colorfestival trekken bezoekers vanuit het hele land.

Kampen bruist absoluut, maar als het feest voorbij is, is het ook zo weer lekker rustig. Al kunt u natuurlijk iedere week terecht in de historische Stadsgehoorzaal die door veel theatermakers genoemd wordt als een van de meest sfeervolle van het land. Liever wat alternatievers? Bezoek dan poppodium ’t Ukien.

4. Prachtige binnenstad

Dat Kampen een ongelooflijk mooie Hanzestad is, dat heeft zij tijdens de Hanzedagen aan heel het land in optima forma laten zien. De Kamper binnenstad is compact en huisvest maar liefst 507 rijksmonumenten. Aan de Oudestraat, die al sinds het ontstaan van de stad langs de IJssel ligt, staan alleen al 151 monumenten. Drie hiervan zijn vanuit de wijde omtrek te zien. De majestueuze Buitenkerk aan het ene eind, de imposante Bovenkerk aan het andere eind en daar middenin de Nieuwe Toren; de toren waarmee de trotse Kampenaren in 1649 de grootsheid van hun stad wilden bekronen. Bezoek één van de vele musea of boek een wandeling met een stadsgids om alles te weten te komen over de rijke historie van deze Hartelijke Hanzestad.

5. De IJsseldelta

De IJssel is de constante die altijd op de achtergrond aanwezig is. Nergens in Nederland is hij zo breed als hier in de delta. Majestueus stroomt hij door het prachtige landschap langs één van de mooiste stadsgezichten van Nederland. Sommigen zeggen zelfs van Europa. De rivier herinnert aan de voorspoed die hij Kampen ooit schonk, waardoor het in de Middeleeuwen kon uitgroeien tot een van de machtigste steden van West-Europa. Nu schenkt de IJssel vooral schoonheid en een prachtige IJsseldelta die talloze mogelijkheden voor recreatie biedt. Pak vooral de fiets en geniet van dit karaktervolle landschap en de rijke flora en fauna.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo