Heerlijk wonen in Kampen

Woensdag 22 april 2020 | 294 keer bekeken
Bewaar
Delen

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Het is heerlijk wonen in Kampen. Waarom? Op deze website vind je allerlei redenen en lees je ook hoe inwoners 'wonen in Kampen' beleven. Hieronder alvast even een samenvatting van al het moois dat Kampen te bieden heeft. 

Heerlijk wonen in Kampen


Kampen ligt in Noordwest-Overijssel en is in dit gebied naast Zwolle de grootste plaats. De centrale ligging in het land, alle voorzieningen, de vele evenementen die georganiseerd worden, de natuurlijke omgeving en het rijke verenigingsleven maken Kampen een geliefde plek om te wonen. Kampen is een levendige en veelzijdige stad! Ontdek het zelf!

De dorpskernen
De gemeente Kampen kent, naast de stad Kampen, zeven unieke dorpskernen: IJsselmuiden, Grafhorst, 's-Heerenbroek, Mastenbroek, Kamperveen, Wilsum en Zalk. IJsselmuiden bevindt zich dichtbij Kampen aan de overkant van de IJssel. Het centrum van het dorp heeft een gevarieerd winkel- en voorzieningenaanbod. De verschillende dorpskernen bieden de mogelijkheid om te wonen in een landelijke omgeving. De afstand tot de stad Kampen is maximaal tien kilometer waardoor alle voorzieningen van de stad goed te bereiken zijn.

Funshoppen & de dagelijkse boodschappen
Winkelen in Kampen is leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. De winkelstraat slingert door de sfeervolle monumentale binnenstad. In het midden van de Oudestraat bevindt zich het horecaplein 'de Plantage' waar je heerlijk op het terras kunt zitten voor koffie, thee, lunch of diner. Gewoon even boodschappen doen? Dat kan bij één van de vele supermarkten!

Voorzieningen & Bereikbaarheid
Kampen is een middelgrote stad. Ideaal, alles is in principe met de fiets bereikbaar. Daarnaast zijn er vele voorzieningen aanwezig als een zwembad, diverse sportaccommodaties, speeltuinen, musea en exposities, een bibliotheek, een prachtig stadspark, een theater, kinderboerderij, centrum voor kunsteducatie en meer...Kampen ligt centraal in het land, is goed te bereiken met het openbaar vervoer en ligt dichtbij de snelweg wat zorgt voor een goede bereikbaarheid.

Gevarieerd woningaanbod
Huidige en toekomstige inwoners vinden een grote verscheidenheid aan woonlocaties in de stad of in één van de zeven dorpskernen. Momenteel zijn er kavels beschikbaar in de woonwijk 'Het Stationskwartier' en in 'Reeve' komen in de nabije toekomst kavels beschikbaar. Daarnaast biedt IJsselmuiden met plan Het Meer vele woonmogelijkheden en is het mogelijk om meer landelijk te wonen in de dorpskernen Kamperveen, Zalk of Wilsum.

Welkom in Kampen! 

 

 

Heerlijk wonen in Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo