Neem jij nieuwe inwoners mee op sleeptouw?

Donderdag 12 mei 2022 | 433 keer bekeken

Om nieuwe inwoners nader kennis te laten maken met de gemeente Kampen zoeken we vrijwilligers die hun persoonlijke rondleiding door Kampen willen geven. Ervaring is daarom nadrukkelijk NIET vereist.

Kampen Partners zoekt onervaren gidsen

Welkom in Kampen

Kampen wil een hartelijke Hanzestad zijn, ook voor nieuwe inwoners. Daarom roept Kampen Partners jou en andere mensen uit de hele gemeente op om nieuwelingen ‘op sleeptouw’ te nemen. Jullie mogen je favoriete plekken laten zien, dus echte persoonlijke ervaringen delen in plaats van een rondje langs de toeristische hoogtepunten van Kampen.

Vrijwilligers

Bij citymarketing is het beter om bijzondere ervaringen te delen dan alleen maar ‘platte reclame’ te maken voor de stad. En daarom zijn we op zoek naar mensen die hun persoonlijke verhalen over Kampen willen delen. Hou je van Kampen? Meld je dan aan om nieuwe inwoners op sleeptouw te nemen. Dat kan via het onderstaande inschrijfformulier, maar je mag ook bellen via 06-1745340. 

Geen professionele stadsgidsen

De campagne voor nieuwe inwoners is nadrukkelijk niet te vergelijken met de tours die al in Kampen worden aangeboden: we zijn heel blij met de professionele stadsgidsen die bezoekers meenemen door de stad. Dat doen ze aan de hand van historische verhalen en specifieke kennis over de architectuur en cultuur van Kampen. Hun aanbod promoten we graag. De sleeptouwactie is daarop aanvullend. Hij is alleen bedoeld als een soort inburgering voor mensen die net zijn komen wonen in onze gemeente. Dus ook met heel andere verhalen en informatie natuurlijk.

Kampen Partners

De actie om onervaren gidsen te werven is een initiatief van Kampen Partners, de citymarketingorganisatie van Kampen. De stichting zet zich in om mensen te verleiden te kiezen voor Kampen als plaats om te wonen, te werken en hun vrije tijd te besteden.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo