Handboek Evenementen

Donderdag 23 juni 2022 | 596 keer bekeken

Kampen is een hartelijke Hanzestad. Per jaar vinden er circa 200 evenementen plaats in de gemeente Kampen die variëren van kleine en middelgrote tot (heel) grote evenementen. Voor circa 60% van de evenementen is een vergunning aangevraagd, voor de andere evenementen was een melding voldoende.

Handige informatie voor de vergunningaanvraag

Voor welke evenementen moet in Kampen een vergunning worden aangevraagd? Aan welke voorwaarden moet een vergunningaanvraag voldoen? Zijn de podia veilig opgebouwd, en wie controleert dat? Hoe hard mag de muziek aan staan? Hoeveel EHBO-ers moet je inschakelen? Wie informeert de bewoners? Wat staat er in een veiligheidsplan? Mag ik vuurwerk afsteken tijdens mijn evenement? Wie geeft daar toestemming voor? 

Het doel van dit evenementenhandboek is om op dergelijke vragen antwoord te geven en voor de organisatoren van evenementen duidelijk te maken onder welke voorwaarden een evenement in Kampen kan plaatsvinden. Het draagt bij aan een soepel verloop van de vergunningaanvraag, een efficiënte samenwerking tussen de betrokken partijen en daarmee aan een veilig en ongestoord verloop van het evenement.

DOWNLOAD HET HANDBOEK EVENEMENTEN

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo