Onderweg naar Kampen 800

themajaren 2024 - 2034
Bewaar
Delen
Vrijdag 15 september 2023 | 179 keer bekeken

Over de plannen voor het jubileumjaar 2027: vieren, trots vergroten en verbinden in de gemeente Kampen

Doelstellingen

Op woensdag 6 september 2023 kwam de initiatiefgroep ‘Kampen 800’ voor het eerst bij elkaar. De initiatiefgroep heeft ten doel: ‘het aangrijpen van de historie en het ontstaan van Kampen om het gevoel van verbondenheid en trots van de inwoners ten aanzien van Kampen te bevorderen en dit naar buiten uit te dragen’. 

Zo bereiken we dat doel

De initiatiefgroep wil het verhaal van 800 jaar Kampen vertellen om zo heden en verleden met elkaar te verbinden en het betekenis te geven voor de toekomst van Kampen.
De initiatiefgroep initieert in 2027 een grote diversiteit aan informatieve, educatieve en feestelijke activiteiten en gaat en laat die activiteiten organiseren, op zoek naar de maximale breedte in de Kamper samenleving. Dit doet de stichting zoveel mogelijk in samenwerking met allerlei instellingen en organisaties in de gemeente, waarmee we een breed draagvlak verwerken en grote impact kunnen realiseren.  

Kortgezegd

‘Kampen 800.’ Dat is de term die de basis vormt voor de communicatie in het jubileumjaar. Omdat we donders goed beseffen dat het jubileumjaar er niet is om alleen maar een feestje te bouwen, maar juist om het DNA en de sterke verhalen over Kampen in te zetten als metafoor voor het genenmateriaal van de stad en de gemeente. En van de mensen die in Kampen leven. Zij maken de stad. Zij maken de gemeente. En we willen hen een platform bieden om bijzondere dingen te doen én te laten zien in 2027.  

Zin om mee te doen? Vragen? Opmerkingen? Stuur een mailtje naar info@kampen800.nl of neem contact op met Roeland Tameling via 06-17453490

 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo