We'll meet again

Maandag 10 februari 2020 | 85 keer bekeken

We'll meet again

 

In 2020 wordt niet alleen het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar in Kampen wordt het ook een jaar waarin nieuwe verbindingen tussen mensen worden gelegd, ontmoetingen worden georganiseerd en tolerantie wordt versterkt.

 

Met evenementen en activiteiten groot en klein staan we ook in Hanzestad Kampen stil bij 75 jaar vrijheid.

 

Alle informatie, nieuwsberichten en evenementen vind je op: We'll meet again  

 

 

 KM evenementenkalender 2020 02 web

 

In aanloop naar 75 jaar Vrijheid

In aanloop naar de historische bevrijdingsdag staan we ook stil bij de Tweede Wereldoorlog in Kampen en omgeving. Werp een blik op de kalender. Het is mooi om te zien dat al die verschillende instanties en verenigingen zich verenigd hebben op deze website om hun evenementen te presenteren. 

 

We'll meet again

 

Natuurlijk gaan we in Kampen de vrijheid vieren. Echter is het ook belangrijk om te leren van het verleden zodat we de toekomst goed kunnen begrijpen en te beseffen wat vrijheid is. 

 

Vier Vrijheid in Kampen! 

17 april 1945 de dag dat Kampen bevrijdt werd door Canadezen. Warner Pap voet met een bootje vanuit IJsselmuiden met een aantal Canadezen over de IJssel naar Kampen. Kampen was bevrijd! Er werd feest gevierd en gedanst op de Nieuwe Markt. 

 

Nu 75 jaar later staan we natuurlijk ook op een feestelijke manier stil bij die datum. 

 

VRIJHEIDSEXPRESS op 17 april 2020

In het voetspoor van de bevrijders trekt de Vrijheidstour van RTV Oost van 1 tot en met 17 april door de provincie. Een touringcar onder de titel Vrijheidsexpress reist langs de steden en dorpen die op die dag bevrijd zijn. RTV Oost doet live verslag van lokale activiteiten. ’s Avonds is er een podiumprogramma, met onder meer een vrijheidsconcert van The Bluebettes

 

Op 17 april is Kampen het podium van de Vrijheidstour om 75 jaar de bevrijding van Kampen te vieren. De Bluebettes treden op met een show met liedjes die ons doen terugdenken, stilstaan, herinneren, maar vooral vieren dat we vrij zijn. Een programma vol nostalgie & vrolijkheid. 

 

We'll meet again

We'll meet again

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo