4. Quality of life

Woensdag 14 juni 2023 | 262 keer bekeken

 

 

Gerard Marlet, auteur van het proefschrift 'De Aantrekkelijke Stad' en 'de Woonatlas', heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van woonattracties in een stad. Een ondernemer met personeelszorgen is extra alert op deze vestigingsfactor. Want een bedrijf vestigt zich dan het liefst in een stad en regio die werknemers beschikbaar heeft en woonattracties voor werknemers biedt. In dit hoofdstuk dan ook het antwoord op de vraag: waarom willen mensen wel in de ene stad wonen en niet in de andere?Direct naar: Woonattracties
Direct naar: Hanzestad Kampen
Direct naar: Beleef Kampen
Direct naar: Wonen in Kampen
Direct naar: Interesse in het vestigen van uw bedrijf in Kampen
Direct naar: Overige vestigingsfactoren

Woonattracties
Volgens de theorie van Marlet wordt de aantrekkingskracht van een stad vooral bepaald door de aanwezige woonattracties en de beschikbaarheid van werk in de regio. Woonattracties zijn locatiegebonden voorzieningen in of kenmerken van een stad waarmee mensen bij hun woonbeslissing rekening houden. Het zijn ook collectieve goederen: alle mensen en bedrijven in een stad kunnen ervan genieten. Marlet onderscheidt drie schaalniveaus van woonattracties: woning en woonomgeving, stedelijke attracties en de omgeving van de stad.

Belangrijkste aspecten quality of life
Uit het onderzoek bleek, dat zes woonattracties meetbaar samenhangen met het woongedrag van huishoudens:

 

 

 

 

 

Hanzestad Kampen


De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat Kampen op veel maar niet op alle fronten hoog scoort. Als dat zo zou zijn, hadden we de meest aantrekkelijke stad van Nederland. Hoewel Kampen volgens veel inwoners inderdaad de beste stad van Nederland is, zijn er objectief gezien wel enkele punten die nog beter kunnen. Zo hebben we nog geen topvoetbalclub in de eredivisie (al timmeren amateurverenigingen als DOS, Go-Ahead en KHC en IJVV in IJsselmuiden hard aan de weg) maar...in Hanzestad Kampen is het aangenaam wonen. Kampen ligt centraal in Nederland. En ook Duitsland is met de auto slechts een uur rijden. De stad heeft een dorps karakter maar met alle gewenste voorzieningen die u zoekt in uw woonplaats. De binnenstad van Kampen is als een openluchtmuseum. Talloze monumentale panden herinneren aan het rijke verleden van de stad. Het winkelaanbod is divers. Van kleine speciaalzaken tot de grotere ketens. U hoeft de stad niet uit.

Schermafbeelding 2018-12-18 om 15.14.12

 

 

Beleef Kampen


Een avond uit in Kampen? Naast de vele terrasjes, cafes en restaurants heeft de stad ook een stadsgehoorzaal, bioscoop en muziekpodia als 't Ukien, en Music Club Kampen. Rondom de stad bevindt zich zeer gevarieerde natuur als bos, polder, het nationaal landschap de IJsseldelta en het Ketelmeer. De omgeving van Kampen is Nederland in het klein. Daarnaast biedt Kampen een zeer ruim aanbod van onderwijs: basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Op www.scholenopdekaart.nl vind u hierover alle informatie.

Juliusmedia-kampen-still17

Door het rijke verenigingsleven in Kampen is er altijd wel wat te doen in de stad. Voor zowel jong als oud zijn er leuke verenigigngen om bij aan te sluiten. Dé manier om (nieuwe) contacten te leggen.
 

 

 

Wonen in Kampen


Bent u op zoek naar een (nieuwbouw) woningen in een van de woonwijken? Of heeft een monumentaal pand in de binnenstad uw voorkeur? De bonus als je het hebt over wonen in Kampen: ten zuidwesten van Kampen ontstaat, door de aanleg van het Reevediep, ruimte voor een nieuw woongebied. Het echte IJssellandschapsgevoel met weidse uitzichten op mooie waterlandschappen zorgt voor een plus ten opzichte van andere plannen. Het is de bedoeling dat er in Reeve 600 woningen komen. Reeve ligt relatief dicht bij Kampen en de grotere stad Zwolle en centraal ten opzichte van ontsluitingswegen. Kortom: Kampen heeft alles in zich om fijn en comfortabel te wonen.

Juliusmedia-kampen-still8

 

 

Kijk voor meer informatie over wonen in Kampen op: www.heerlijkwoneninkampen.nl of www.stad.kampen.nl

Interesse in het vestigen van uw bedrijf in Hanzestad Kampen? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op met citymarketeer Roeland Tameling, 06-17453490/r.tameling@kampenpartners.nl.

Lees meer over de volgende vestigingsfacoren:

5. PERSONEEL
6. WERKLOCATIES

 


TERUG NAAR MENU

 

 

 

4. Quality of life

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo