Bedrijventerreinen

Zondag 22 mei 2022 | 2063 keer bekeken

Binnen de gemeente Kampen zijn verschillende bedrijventerreinen met elk hun unieke profiel. De gemeente Kampen wil bijdragen aan de groei en ontwikkelingen binnen de transport, logistiek, scheepvaart, infrastructuur en duurzaamheid. Met ruimte op verschillende bedrijventerreinen, biedt de gemeente Kampen ondernemingen een vaste vestigingsplaats.

Elk gebied een eigen identiteit

Door samen te werken met Regio Zwolle is de gemeente Kampen bezig met zich te profileren als logistiek knooppunt voor Noord-Oost Nederland. De ligging van de gemeente Kampen aan de N50 en samenwerking met Zwolle, maken de verschillende terreinen uiterst geschikt voor ondernemers die de voorkeur hebben voor een snelle verbinding in het midden van de prachtige IJsseldelta.
 

Bedrijventerrein Haatland - Haatlandhaven


DEZE GEBRUIKEN

Met ongeveer 230 hectare is Bedrijventerrein Haatland het grootste bedrijventerrein van Kampen. Er zijn ongeveer 250 bedrijven gevestigd. Het grootste gedeelte van de bedrijven op dit terrein zijn gericht op industrie of handel. Door de recente revitalisering is Haatland een modern en veilig bedrijventerrein. Bedrijventerrein Haatland heeft een goede aansluiting met de N50 en overige uitvalswegen rondom Kampen.

Op het bedrijventerrein zijn zowel grootschalige als kleine en zeer kleine bedrijven gevestigd. Hoofdkantoren van grote bedrijven zijn gesitueerd naast kleinere productiehallen. Verspreid komen kantoorfuncties voor.

Meer informatie
Wout Ritsema, Gemeente Kampen - 06-12 05 49 17 - w.ritsema@kampen.nl
 

Bedrijventerrein Melmerpark


Schermafbeelding 2018-03-07 om 23.38.30

Het Melmerpark is inmiddels een bruisend bedrijvenpark. Dankzij de gevarieerde samenstelling van winkels, restaurants en sport is er continu bezoek. Melmerpark ligt op een goede zichtlocatie vanaf de N50 van Apeldoorn / Zwolle naar Emmeloord en ligt direct naast de afslag ‘Kampen’. Op deze plek snijdt de N50 de N307 (Flevoweg) naar Dronten / Lelystad.  Door de goede bereikbaarheid hebben de bedrijven op het Melmerpark de mogelijkheid zich eenvoudig te presenteren aan een groot publiek. De bedrijven op het bedrijventerrein vormen samen het visitekaartje van de stad voor het verkeer dat uit deze richting Kampen binnenkomt.

Meer informatie
www.melmerpark.nl
038-337 21 22 - info@melmerpark.nl
Postbus 64, 8280 AB, Genemuiden
 

 Bedrijventerrein Spoorlanden


Spoorlanden 960x300

Het bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden wordt gerevitaliseerd en uitgebreid. Deze  ingreep wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Dit biedt lokale ondernemers de kans om hun bedrijf uit te breiden. Ook nieuwe vestiging van lokale bedrijven is mogelijk met deze uitbreiding. Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven eind 2018 hun activiteiten starten op het nieuwe deel van het bedrijventerrein.

Meer informatie
Wout Ritsema, Gemeente Kampen - 06-12 05 49 17 - w.ritsema@kampen.nl
 

Bedrijventerrein RW50


RW50

Op Bedrijvenpark Rijksweg 50 vindt u een betaalbare kavel op een gunstig gelegen locatie. Bedrijven in de industrie, groothandel en logistiek vinden hier de perfecte vestigingsplaats voor hun onderneming.

Meer informatie
www.bedrijvenparkrw50.nl
Gerdi de Vries – 06 53 25 03 51 - gerdi.devries@pm3o.nl
Robert Jansen – 06 50 21 84 05 – info@pm30.nl
Postbus 118, 9090 AC, Elburg

Voor kavelverkoop
Wout Ritsema, Gemeente Kampen - 06-12 05 49 17 - w.ritsema@kampen.nl

Tuinbouwgebied Koekoekspolder


koek

De Koekoekspolder is een gebied met tuinbouwtraditie, diversiteit en goede klimatologische omstandigheden. De ligging van de Koekoekspolder is gunstig ten opzichte van het landelijk snelwegennetwerk. De A28 en de A50 zijn dichtbij. De A28 vormt een belangrijke schakel voor de verbinding naar de Randstad, het noorden van het land en afzetgebieden in Noord-Duitsland en Oost-Europa. De A50 maakt dat het gebied ook een optimale ontsluiting in zuidelijke richting heeft.

Meer informatie
www.koekoekspolder.nl
Sale Wiersma, Gemeente Kampen - 06-23 34 45 11 - s.wiersma@kampen.nl
 

Bedrijventerrein Zendijk


zenveld

Bedrijventerrein Zendijk ligt ten zuiden van IJsselmuiden en ten oosten van Kampen. Het terrein is vanaf Zwolle gemakkelijk te bereiken via de rijksweg N764. Zendijk is een klein bedrijventerrein van circa 2,8 hectare. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. 

Meer informatie
Wout Ritsema, Gemeente Kampen - 06-12 05 49 17 - w.ritsema@kampen.nl

 

Zuiderzeehaven


Haatland 960x300

De Zuiderzeehaven is een modern bedrijventerrein van zo’n 50 ha. Het is geschikt voor bedrijven t/m milieucategorie 5.2. Driekwart van het terrein ligt aan de haven, die aansluit op de hoofdvaarweg de IJssel. De havendiepte is 4.70 m. De IJssel is nu nog geschikt voor schepen t/m klasse 5a, maar door verdieping van het tracé van Kampen naar het IJsselmeer zal dit vanaf 2020 klasse 5b zijn. 

Om zich op de Zuiderzeehaven te kunnen vestigen moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste is dat de Zuiderzeehaven met name bestemd is voor die bedrijven die zich bezighouden met havengebonden activiteiten. Dit betekent dat de bedrijfsactiviteit overwegend afhankelijk is van havenvoorzieningen of dat de aan- en afvoer over het water plaatsvindt. Dat kan rechtstreeks, door gebruikmaking van eigen kadefaciliteiten, of via de overslagmogelijkheden van derden.

Meer informatie
www.zuiderzeehaven.nl
Wout Ritsema, Gemeente Kampen - 06-12 05 49 17 - w.ritsema@kampen.nl 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo