6. Werklocaties

Woensdag 14 juni 2023 | 221 keer bekeken

Een prettige en representatieve werkomgeving is belangrijk voor vrijwel alle ondernemers. Een goede arbeidsmarkt, een gezonde werkomgeving en voldoende faciliteiten (bijvoorbeeld de aanwezigheid van een glasvezelnetwerk) zijn hierbij van belang. Werknemers willen graag goed voor hun personeel zorgen en een gezonde omgeving bieden om in te werken maar ook om te wonen. 

Direct naar: Representatieve werkomgeving
Direct naar: Bedrijventerreinen in Kampen
Direct naar: Interesse in het vestigen van uw bedrijf in Kampen?
Direct naar: Hoofdmenu

Hoe kan een gemeente hierin bijdragen?
Een gemeente kan hier aan bijdragen door een prettige en representatieve werkomgeving aan te bieden met veel faciliteiten en kantoorpanden te bouwen op goede bereikbare locaties, dichtbij een wegen- of spoornetwerk. Daarnaast is veiligheid belangrijk, bijvoorbeeld in de vorm van parkmanagement. Dat biedt veel voordelen, de bedrijfsomgeving is dan vaak schoon, heel en veilig. 

Collectief inkopen levert kostenvoordeel op
Door collectief in te kopen kunnen ondernemers kunnen zich focussen op ondernemen. Op een bedrijventerrein met parkmanagemnt zorgt de parkmanager voor besparing van tijd en geld. Zo levert de deelname aan het keurmerk 'Veilig Ondernemen' niet alleen een betere werkomgeving op, maar ook forse besparingen op verzekeringspremies en behoud van de waarde van een bedrijfspand.

Energiezuinig pand
Bij het kiezen van een pand is het goed om ook te kijken naar de energiezuinigheid van een pand. Is het pand goed geïsoleerd en is het pand zodanig vormgegeven dat er gebruik wordt gemaakt van daglicht? Tenslotte is het uiteraard ook verstandig om met zonne-energie te werken door zonnepanelen te plaatsen.

ICT-ondersteunende infrastructuur
ICT-ondersteunende infrastructuur is per gemeente verschillend. Het is belangrijk om te kijken of een gemeente dit goed geregeld heeft. Bekijk of er in een gemeente glasvezel wordt aangeboden of dat er andere goede infrastructuur voor snel internet beschikbaar is.

Bedrijventerreinen in Kampen
In Kampen vind je zeven bedrijventerreinen, allen geheel voorzien van glasvezelverbindingen. Ieder bedrijventerrein heeft zo zijn eigen identiteit. Op Bedrijvenpark Rijksweg 50 vindt u een betaalbare kavel op een gunstig gelegen locatie. Bedrijven in de industrie, groothandel en logistiek vinden hier de perfecte vestigingsplaats voor hun onderneming. Het Melmerpark is daarnaast een bruisend bedrijvenpark. Dankzij de gevarieerde samenstelling van winkels, restaurants en sport is er continu aanloop van consumenten.

Juliusmedia-kampen-still12


De Zuiderzeehaven is een modern bedrijventerrein van zo’n 50 ha. Het is geschikt voor bedrijven t/m milieucategorie 5.2. Driekwart van het terrein ligt aan de haven, die aansluit op de hoofdvaarweg van de IJssel. En dichtbij de kern van IJsselmuiden ligt het moderne tuinbouwgebied Koekoekspolder. Een gebied met tuinbouwtraditie, diversiteit en goede klimatologische omstandigheden. Verder zijn er ook vestigingsmogelijkheden op de bedrijventerreinen Haatland, Haatlandhaven, Spoorlanden en Zendijk.

Juliusmedia-kampen-still11

Op twee bedrijventerreinen is een parkmanagementvereniging zeer actief. De kosten worden betaald uit de reclamebelasting zodat het free-riders effect achterwege blijft. Ieder bedrijf dat reclame aan zijn pand heeft, betaalt een beperkt bedrag aan reclamebelasting. Dit geld wordt besteed aan diverse faciliteiten die de parkmanagementvereniging, samen met u als ondernemer, zelf bepaalt. Voordelen van dit parkmanagement is dat er veel collectieve zaken zijn georganiseerd, bijvoorbeeld beveiliging, goedkope energie, BHV maar ook de organisatie van eventuele evenementen. En niet onbelangrijk: de kwaliteit van het gehele gebied blijft op langere termijn gewaarborgd. 

Klik hier voor meer informatie over de verschillende sectoren en bedrijventerreinen in Kampen.

Interesse in het vestigen van uw bedrijf in Hanzestad Kampen? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op met citymarketeer Roeland Tameling, 06-17453490/r.tameling@kampenpartners.nl.
 

Terug naar hoofdmenu:

 


TERUG NAAR MENU

 

6. Werklocaties

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo