Aan de slag met themajaren 2024 - 2034

in 2024 beginnen we met Terug naar Kampen
Maandag 21 augustus 2023 | 1008 keer bekeken

Aansprekende themajaren blijken een accelerator voor allerlei nieuwe terugkerende activiteiten te kunnen zijn. Binnen Kampen wordt zo het organiserend vermogen en de onderlinge samenwerking vergroot. Bovendien kan het onderscheidende imago van Kampen hiermee worden versterkt en de trots op Kampen groeien. Daarom willen we in samenspraak met jullie een meerjarenagenda opstellen, gevuld met themajaren die aanleiding geven tot verdere versterking van de onderlinge samenwerking. Doen jullie ook mee?

Voorstel 2024 - 2034: aanhaken bij relevante jaartallen

We zijn nu nog volop bezig met het Hanzejaar (2023), maar bereiden ook al Terug naar Kampen en andere themajaren in Kampen voor, zodat we hier optimale spin-off uit halen. Hieronder wordt een concreet voorstel gedaan aan alle mensen en organisaties in de gemeente Kampen, ter aanvulling, correctie en verdieping. We horen graag wat jij hiervan vindt, geef het door via r.tameling@kampenpartners.nl of 06-17453490!

 

2024 Terug naar Kampen

2024 e.v.: Terug naar Kampen

Onze stad en gemeente Kampen is in de afgelopen jaren flink veranderd. Ook na het vertrek van de kunstacademie en de theologische universiteiten hebben we veel om trots op te zijn. Kampen is mede dankzij haar verleden nog steeds een aantrekkelijke plek om te bezoeken, te wonen, te werken en te ondernemen. Dat willen we zichtbaar maken, aan de mensen uit Kampen zelf maar zeker ook aan de mensen die Kampen al langere tijd niet meer hebben gezien. We organiseren daarom in 2024 een hernieuwde kennismaking met de gemeente Kampen onder de vlag van ‘Terug naar Kampen. Haak jij ook aan?

2027 Kampen 800

2027: Kampen 800

In 1227 werd Kampen voor het eerst in schriftelijke bronnen genoemd. Ongetwijfeld bestond Kampen al veel langer, maar dit is voor ons natuurlijk dé mijlpaal om stil te staan bij de stichting van onze stad en later onze gemeente Kampen. In 2027 willen we daarom 'Kampen 800' vieren. Daartoe willen we samen met de verenigingen en organisaties uit de hele gemeente een programma maken zodat we gedurende het hele jaar bij verschillende gelegenheden hierbij stil kunnen staan. De ambitie: door gezamenlijk deze mijlpaal te vieren zorgen wij voor verbinding en draagt dit eeuwfeest bij aan het Bruto Lokaal Geluk van Kampen.

2028 Overijssel 500

2028: Overijssel 500

In 2028 bestaat Overijssel 500 jaar als zelfstandige bestuurlijke eenheid. Dat willen wij met de andere gemeenten in de Provincie Overijssel vieren. Door in de aanloop naar dit jubileumjaar te kijken naar het verleden, het heden en de toekomst en stil te staan bij dat wat ons bindt. Het Provinciebestuur nodigt iedereen in Overijssel uit om ideeën aan te dragen en mee te doen. Die uitdaging pakken we graag op.

2030 Hanzedagen Zwolle Kampen

2030: Internationale Hanzedagen Zwolle

In 2030 vormt Zwolle weer het decor voor de jaarlijkse internationale Hanzedagen. De gemeente Kampen was in 2017 de laatste Overijsselse gemeente waar de Hanzedagen werden gehouden. Daar kwamen toen 225.000 bezoekers op af. En in 2030 doen we natuurlijk mee met het evenement in (de regio) Zwolle. We werken niet voor niets al jaren samen in Hanzesteden Marketing en het internationale Hanzeverbond!

2033 Zwolle Culturele Hoofdstad

2033: Zwolle Culturele Hoofdstad?

Zwolle wil in 2033 Culturele Hoofdstad van Europa worden. In 2018 was Leeuwarden (samen met Valletta, Malta) de laatste stad in Nederland die de titel Culturele Hoofdstad van Europa mocht dragen. Zwolle wilde zich toen kandidaat stellen met andere Hanzesteden, maar er mocht slechts één stad in Nederland de titel dragen dus dat feestje ging niet door. De eerstvolgende keer dat Nederland aan de beurt is, is in 2033 en dan wil Zwolle wél de culturele spotlights op zich gericht krijgen. En Kampen haakt daar graag op aan. Jij ook?

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo