Binnenstad

Woensdag 19 januari 2022 | 306 keer bekeken

Een bedrijf starten in de binnenstad van Kampen?

Heeft u interesse of plannen om een bedrijf te openen in de binnenstad? De Gemeente Kampen helpt u graag verder. Kijk op de website van de Gemeente Kampen. Of neem contact op met onze binnenstadsmanager Leo Hoksbergen.  Hij is hét aanspreekpunt voor (startende) ondernemers in de binnenstad en denkt en kijkt graag met u mee naar wat uw mogelijkheden zijn in de historische binnenstad van Kampen. Leo is te bereiken via: 06 - 46281800 of stuur een e-mail: l.hoksbergen@kampenpartners.nl

Winkelen in Kampen


Kampen is op winkelgebied interessant voor bewoner en bezoeker. En dus ook voor vrijetijdsondernemers, van horeca en detailhandel tot leisure.
De stad heeft één van de langste winkelstraten van Nederland! De winkelstraat, de Oudestraat, slingert door de sfeervolle en monumentale binnenstad en is een aaneenschakeling van exclusieve boetiekjes, trendy woonwinkels, hippe kledingshops en bijzondere speciaalzaken. In de zijstraten, de Geerstraat, de Broederstraat en op de Botermarkt zijn tal van leuke en diverse winkels gevestigd. In de gemeente Kampen zijn in totaal 197 winkels gevestigd. Een groot deel hiervan in de binnenstad. 

Winkels in Kampen zijn in het algemeen van maandag tot en met zaterdag geopend tot 18.00 uur geopend. Op vrijdag is het koopavond. Er is in Kampen geen koopzondag. 

Markt


Iedere maandag van 9.30 uur – 12.30 uur de warenmarkt (Nieuwe markt/Burgwal/Meeuwenweg)
Iedere zaterdag van 9.00 uur – 17.00 uur de levensmiddelenmarkt (de Plantage)
Ieder vrijdag van 13.00 uur – 17.30 uur de warenmarkt in IJsselmuiden (Markeresplein)

Horeca in Kampen


Kampen heeft een heel divers aanbod op het gebied van Horeca. Cafe’s, restaurants, snackbars. Op culinair gebied kunt u bijna de hele wereld over. In de binnenstad zijn anno 2018 30 restaurants gevestigd. In totaal zijn er in de gemeente Kampen 49 restaurants. In Kampen zijn in totaal 24 uitgaansgelegenheden. 20 hiervan zijn in de binnenstad gevestigd. Halverwege de winkelstraat, Oudestraat, ligt het gezellige horecaplein de Plantage. Hier zitten verschillende horeca ondernemingen. Van Grand Café, feestcafe tot restaurant. 's Zomers bruist het plein vanwege de terrassen. De terrassen in de binnenstad mogen open zijn tussen 11 en 24.00 uur. 

Ondernemers Vereniging Kampen
De Ondernemers Vereniging Kampen (OVK) komt op voor de belangen van de ondernemers in de binnenstad van Kampen. De binnenstad van Kampen is erg ondernemend. Door het bundelen van de krachten zijn de ondernemers in staat om leuke, interessante en gezellige evenementen te organiseren in de binnenstad.

Meer informatie
www.ovkampen.nl
info@ondernemersverenigingkampen.nl

Stichting Kamper Kasteleijns


De Stichting Kamper Kasteleijns is de ondernemersvereniging van de horeca van Kampen. De stichting bestaat uit een enthousiaste club horecaondernemers met een hart voor Hanzestad Kampen. De stichting heeft als doel de communicatie onderling en die met de Gemeente, politie en Koninklijke Horeca Nederland te verbeteren. Hoog op de agenda staat de veiligheid in de binnenstad. Jaarlijks organiseren de Kamper Kasteleijns ook populaire evenementen. Denk aan de Bandjesavond. Dit evenement trekt drie maal per jaar duizenden bezoekers naar de binnenstad. De binnenstad van Kampen bruist. 

Meer informatie
www.horecakampen.nl
secretariaat@horecakampen.nl

Parkeren in de binnenstad


Gratis parkeren
Op loopafstand van de binnenstad liggen drie grote parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren. De loopafstand naar het centrum is beperkt. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en aan het Burgemeester Berghuisplein. De parkeerplaats Buitenhaven is door werkzaamheden tijdelijk niet in gebruik.

Betaald parkeren
In de rest van de binnenstad is het betaald parkeren. Bij betaald parkeren kunt u kiezen voor het betalen bij de automaat (kentekenparkeren) of met uw mobiele telefoon (mobiel parkeren).

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u met een parkeerschrijf kosteloos parkeren op de aangegeven plekken. Er geldt een maximum van drie uur. Naast algemene gehandicaptenparkeerplaatsen zijn er voor bewoners in de binnenstad ook gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken. De kentekenhouder moet daarbij ook in het bezit zijn van een gemeentelijke parkeervergunning.

Niet overal parkeren
Voor parkeren op de verkeerde plek of zonder te betalen kunt u een parkeerboete krijgen. Ook is er in Kampen een wegsleepregeling van kracht. Verder zijn er gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Hier kunt u als bezoeker van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur niet parkeren en op koopavonden tot 21.00 uur niet.

Meer informatie
Over Parkeren in Kampen
Over het aanvragen van een Parkeervergunning

Fotocredits: Richard Tennekes

 

Binnenstad Binnenstad

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo