Wethouder ging door het lint

Open Bedrijvendag Kampen
Maandag 15 april 2024 | 144 keer bekeken

Op zaterdag 23 maart 2024 opende wethouder Bas Wonink samen met burgemeester Sander de Rouwe de Open Bedrijvendag Kampen.

Terugblik Open Bedrijvendag 2024

De burgemeester en wethouder Economische Zaken waren niet de enigen die op het evenement afkwamen. Postema Dakkapellen was erg tevreden met 250 (gerichte) bezoekers, Van Nieuwpoort ontving net als Graansloot, Carlisle en Dumaco ongeveer 500 gasten, Broshuis kreeg 1800 bezoekers over de vloer en Postuma ontving tussen de 3500 en 5000 bezoekers. Daarmee zijn de verwachte bezoekersaantallen flink overtroffen. Omdat het evenement verspreid over de gemeente en over de dag plaatsvond, zorgde dit gelukkig nergens voor overlast.

Net als in 2023 (het eerste jaar dat dit evenement werd georganiseerd) hadden de VOC en IC Kampen een tiental bedrijven geselecteerd om mee te doen. In 2023 werden dat uiteindelijk 11 stuks en dit jaar 9.

In grote lijnen was de promotiecampagne vergelijkbaar met die van het vorige jaar, o.a. met advertenties en berichten in De Brug, veel social media aandacht en de inzet van de communicatiekanalen van de deelnemende bedrijven. Dat bleek ook dit jaar effectief.

Een speciaal aandachtspunt is het contact met de scholen. Hier zijn veel posters en flyers verspreid, wat ook extra jeugdige bezoekers opleverde. We kijken naar de mogelijkheden om deze doelgroep volgend jaar te bedienen met de toevoeging van een spelelement op hun telefoons.

Daarnaast waren er ook de nodige verbeterpunten. De afspraken met deelnemers waren niet altijd voldoende expliciet en tijdig gedeeld en de werving en selectie van bedrijven was ook voor verbetering vatbaar. Die acties pakken we graag op in 2025!

Open Bedrijvendag Kampen Open Bedrijvendag Kampen Open Bedrijvendag Kampen Open Bedrijvendag Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo