h

Stads agenda

  • Alle
21
juni
2019

Full Color Festival

Multicultureel festival in het prachtige Kamper stadspark

18:00 - 23:59
Het Full Color Festival is een multicultureel festival voor iedereen in de meest ruime zin van het woord. Diverse culturen en verschillende instanties brengen we samen en laten mensen letterlijk en figuurlijk proeven van de schoonheid van de verschillende culturen die de regio Kampen huisvest. Eten, drinken, dans en veel muziek voor jong en oud.

Ook kinderboerderij Cantecleer en Scoutinggroep Kapadka openen hun deuren en zijn direct betrokken bij dit festival. 
Dit jaar is de 24e editie van het festivaldoor en voor de regio welke gemiddeld 10.000 bezoekerstrekt. Deze bezoekers laten wij kennismaken met al het moois wat Kampen te bieden heeft.

Kijk voor meer informatie op: www.fullcolorfestivalkampen.nl
Lees verder
22
juni
2019

Full Color Festival

Multicultureel festival in het prachtige Kamper stadspark

12:00 - 23:59
Het Full Color Festival is een multicultureel festival voor iedereen in de meest ruime zin van het woord. Diverse culturen en verschillende instanties brengen we samen en laten mensen letterlijk en figuurlijk proeven van de schoonheid van de verschillende culturen die de regio Kampen huisvest. Eten, drinken, dans en veel muziek voor jong en oud.

Ook kinderboerderij Cantecleer en Scoutinggroep Kapadka openen hun deuren en zijn direct betrokken bij dit festival. 
Dit jaar is de 24e editie van het festivaldoor en voor de regio welke gemiddeld 10.000 bezoekerstrekt. Deze bezoekers laten wij kennismaken met al het moois wat Kampen te bieden heeft.

Kijk voor meer informatie op: www.fullcolorfestivalkampen.nl
Lees verder
25
juli
2019

Kamper Ui(t)dagen

Gezelligheid in de historische binnenstad van Kampen

10:00 - 00:00
Kom deze zomer naar de Kamper Ui(t)dagen in Kampen. Tijdens de Kamper Ui(t)dagen kan je genieten van een gezellige braderie. Een heleboel leuke kramen gevuld met leuke koopjes van de lokale winkeliers en landelijke marktkooplieden. Daarnaast is er live muziek op de terrassen en worden er gezellige feesten op de Plantage georganiseerd tot in de late uurtjes.

1e Kamper Ui(t)dag | 
25 juli 2019
2e Kamper Ui(t)dag | 1 augustus 2019
3e Kamper Ui(t)dag | 8 augustus 2019
4e Kamper Ui(t)dag | 15 augustus 2019
5e Kamper Ui(t)dag | 22 augustus 2019


Programma 1e Kamper ui(t) dag 25 juli 2019


10:00-10:30 uur Koe hijsen Ouderaadhuisplein (Ouderaadhuis-Koeplein)

10:00-17:00 uur Braderie door Oudestraat, Ouderaadhuisplein (koeplein) en van Heutszplein

Nieuwe toren beklimmen

Tijdens de Kamper Ui(t) Dagen kan men van 10:00 tot 17:00 uur de Nieuwe Toren beklimmen. Volgens traditie is dit schitterende monument open voor bezichtiging waar u uiteindelijk kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de binnenstad van Kampen. Op de eerste Kamper Ui(t) Dag is dit tevens het toneel van de aftrap van dit zomerfestijn in de binnenstad van Kampen. De beklimming kost €3,- per persoon, bovenop de Nieuwe Toren staat iemand die uitleg geeft over de stad.

Vaar mee met de Veerman van Kampen
Tijdens alle Kamper ui(t) dagen is het weer mogelijk een vaartocht te maken op Salonboot Veerman van Kampen. 
De Veerman van Kampen vertrekt op de volgende tijden:

11.30 uur
13.00 uur
14.30 uur
16.00 uur

Een kaartje kost € 7,00 p.p. en deze is op de dag zelf aan boord verkrijgbaar.
Kijk voor meer informatie op www.deveermanvankampen.nl.

Vaar mee met de Jannes van Campen
Op iedere Kamper Ui(t) Dag is het mogelijk om een uur mee te gaan het water op. De vertrektijden zijn als volgt: 13.00, 14.15 en 15.30. De tickets zijn verkrijgbaar op de dag zelf aan het Koeplein. Vooraf reserveren kan via www.rondvaartkampen.nl of info@rondvaartkampen.nl.
De kosten bedragen voor volwassenen € 7,50 incl. 1 x koffie of thee en voor kinderen tot 12 jaar: € 4,- incl. 1 x ranja 

Kijk voor meer informatie op www.kamper-uitdagen.nl 

Lees verder
17
augustus
2019

Creaspektakel 2019

Het gezelligste outdoor hobbyfestival

10:00 - 17:00

Op zaterdag 17 augustus van 10:00 - 17:00 uur vindt in de historische binnenstad van Kampen het Creaspektakel plaats. Ook dit jaar kan je weer genieten van de vele kraampjes met de nieuwste hobbyartikelen. Daarnaast kan je kijken naar leuke demo's en mini-workshops waar de nieuwste technieken worden gedemonstreerd.

Kom langs en laat je inspireren!

Lees verder
17
augustus
2019

Het Kamper Stripspektakel

De leukste en gezelligste stripbeurs van Nederland

10:00 - 17:00

Circa 85 kramen, 55 tekenaars en scenaristen, illustratoren van kinder-en prentenboeken, uigevers, fanclubs en infostands, kinderactiviteiten, workshops en gezellige muziek...de stad Kampen staat zaterdag 17 augustus in het teken van strips!

Van 10:00 uur tot 17:00 uur ben je welkom om de leukste en gezelligste 1-daagse familie stripbeurs van Nederland te komen bezoeken.

De kramen zijn verdeeld over de Oudestraat en het van Heutszplein. Het programma van de dag is te vinden op het Koeplein en op het van Heutszplein. Houd de aankondigingen ter plaatse goed in de gaten voor het precieze aanbod en tijden.

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt en wordt hier dan gepubliceerd. Houd tot die tijd de website www.kamper-stripspektakel.nl in de gaten voor het laatste nieuws. 

Tot ziens op dit grootse Stripspektakel!

Lees verder
17
augustus
2019

Oogstdag Kampereiland

Het verleden komt tot leven...

11:00 - 16:00

Op zaterdag 17 augustus 2019 vindt de Oogstdag Kampereiland plaats op het terrein bij de museumboerderij Erf 29 aan de Heultjesweg 31. Voor de bezoekers is er weer veel te zien en te beleven!

Vanzelfsprekend zal het op traditionele wijze oogsten en uitoefenen van oude ambachten niet ontbreken. Verder is er een oldtimer traktorshow en de verkoop van oud boeren gerief. De vele vrijwilligers zijn deze dag gekleed in de traditionele klederdracht van het Kampereiland. Voor het promoten van streekeigen producten vindt er tijdens de Oogstdag een gezellige markt plaats.

Museumboerderij Erf 29 is nauw betrokken bij de organisatie van de Oogstdag en biedt de bezoekers de mogelijkheid de boerderij uitgebreid te bezichtigen en te genieten van dit mooie gebied in de IJsseldelta. Op 17 augustus is de Oogstdag te bezoeken van 10.30 t/m 16.00 uur. De entree bedraagt 4 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Waar: Museumboerderij Erf 29, Kampen
Datum: 17 augustus 2019
Aanvang: 11:00 uur
Einde: 16:00 uur
Prijs: € 4,00 (p.p.), kinderen t/m 12 jr. gratis

Adres
Erf 29
Heultjesweg 31
Kampen (Kampereiland)
Lees verder
07
september
2019

Hops & Grapes festival

Het stadspark wordt omgetoverd tot proeflokaal...

13:00 - 23:00

Het Hops & Grapes Festival zal op zaterdag 7 september van 13:00-23:00 uur het stadspark Kampen veranderen tot een gezellig proeflokaal in de buitenlucht. Die zaterdag worden er in het stadspark verschillende soorten wijnen en speciaalbieren geschonken.


HOPS & GRAPES
Uit alle hoeken van Nederland zullen verschillende bierbrouwerijen en wijnimporteurs hun beste bieren en wijnen per glas presenteren. Vanaf 
€2,50 drink je deze dag al een perfect proefglas speciaal bier of wijn.

MASTERCLASS
Verder kun je proeverijen doen waardoor je dus ook meer kunt leren over speciaal bier en wijn. Hiervoor kan je je als bezoeker vooraf (online)apart inschrijven. Meer info hierover volgt op korte termijn.

FOOD
Vanzelfsprekend hebben we ook aan de lekkere trek gedacht. Die stil je namelijk bij de food trucks.

KIDS
Voor de kleinste bezoekers willen wij ook zorgen voor een leuk dagje uit. Daarom wordt er een speciaal opblaaskussen geplaatst. Hier kunnen de kinderen onder toezicht op spelen, zodat ouders kunnen ontspannen.

ENTREE
Gratis entree. Eenmalig betaal je €5,- voor een eigen wijn- of bierglas. Drinken en eten wordt betaald met muntjes. Vanaf 1 muntje kan je als bezoeker dus al genieten van een proefglas wijn of bier.

MUSIC
Live muziek maakt deze dag compleet dus blok deze data vast in je agenda!

Houd de facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws! 

Tot 7 september!

Lees verder
14
september
2019

Open Monumentendag 2019

Bezoek de vele bijzondere monumenten en musea van Kampen

10:00 - 17:00
Op zaterdag 14 september van 10.00 - 17.00 uur wordt de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. In Kampen openen 46 historische locaties hun deuren voor het publiek, zowel in de stad als in het buitengebied. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is er op die dag van alles te doen en te beleven voor jong en oud.

Binnenkort volgt er meer info over de Open Monumentendag in Kampen. 

Volg het evenement via facebook https://www.facebook.com/OMDKampen of kijk op www.openmonumentendag.nl.

Lees verder
12
oktober
2019

Bokbierdag Kampen

Voor alle bierliefhebbers!

15:00 - 22:00
Bierliefhebbers opgelet! Na het succes van het Hops & Grapes Festival staat het volgende bierfestijn alweer op jullie te wachten! Zaterdag 12 oktober aantaande organiseert Proeflokaal De Stomme van Campen​ van 15.00 - 22.00 uur de jaarlijkse bokbierdag. Vijftien bokbieren van het vat, lekker eten, muziek en de befaamde bokbierwandeling door de binnenstad.

Bokbierwandeling georganiseerd door de Stomme van Campen
Ook dit jaar organiseren we weer een Bokbierwandeling! Je wandelt samen met je gezelschap op eigen gelegenheid door de Kamper binnenstad. Tijdens de wandeling doen je vijf bijzondere locaties aan alwaar we een proefglas bokbier zullen nuttigen. Op elke locatie een ander bokbier! Net als voorgaande jaren serveren we dit jaar bij elk glas bokbier een bokkig hapjes. Verrassende hapjes die erg goed bij de te proeven bokbieren past.

De route start en eindigt bij Proeflokaal De Stomme van Campen. Na het proeven van de eerste vier bokbieren loop je terug naar Proeflokaal De Stomme van Campen waar je je vijfde bokbiertje nuttigt. Naast de bieren de je nuttigt tijdens de tocht serveren wij in De Stomme van Campen in totaal elf verschillende bokbieren. Unieke bokbieren van kleine en grote brouwerijen, biologisch of uit de streek!

Dus mocht je geen genoeg kunnen krijgen van het bokbier, dan laat je in De Stomme van Campen je glas gewoon weer vullen met één van de 10 andere bokbieren.

Vanaf september zijn de deelnamekaarten beschikbaar! Voorverkoop via eventbrite.com. Kaarten voor de Bokbiertocht kosten €20,- per stuk inclusief 5 bokbieren en 5 bokkige hapjes tijdens de route. Bokbieren in De Stomme van Campen kosten €2,25 per stuk. Consumptiemunten zijn aan de bar verkrijgbaar.

Kijk voor meer info op www.bokbierdagkampen.nl

Adres

De Stomme van Campen
Oudestraat 218-220, Kampen

Lees verder
16
november
2019

Sinterklaas Intocht Kampen

Zie ginds komt de stoomboot...

09:30 - 17:00
Ook dit jaar gaat het weer gebeuren! Sinterklaas komt naar Kampen gevaren en zal zijn pakjesboot om 10:00 uur aanleggen aan de kade bij het van Heutzplein in Kampen. Het voorprogramma begint al om 9:30 uur. Kom allemaal naar de intocht en geef de Sint een warm welkom!

Hoe ziet het programma eruit?

9:30-10:00 uur Start intocht programma met muziekpieten op het van Heutzplein in Kampen
10:00 uur Aankomst pakjesboot met Sinterklaas en zijn pieten
10:20 uur Start stoet door Oudestraat en Geerstraat, natuurlijk is ook dit jaar weer Amerigo aanwezig
12:00 uur Einde ochtend programma
13:30 - 16:30 uur Sint en zijn pieten door het winkelgebied van de binnenstad van Kampen, tevens bezoekt de sint het sinterklaashuis

Kijk voor meer informatie op www.sintinkampen.nl. Zo hoef je niets te missen van alle Sint activiteiten in de stad!

Adres

Sinterklaas Organisatie Kampen
Oudestraat en van Heutszplein 216, Kampen

Lees verder
21
december
2019

Kerst in Oud Kampen 

Groots openluchttheater in de historische binnenstad

16:00 - 21:00
De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert in december 2019 weer in een groot openluchttheater wanneer de 20e editie van Kerst in Oud Kampen van start gaat. Een tweedaags straattheaterfestival dat ieder jaar minimaal 90.000 bezoekers trekt die zich laten verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad.

Van historische doorkijkjes naar een ver verleden tot aan indrukwekkende theateracts. Geniet van de kerstmarkt, de straattheaeracts, de levende standbeelden, de optredens op de podia met diverse musicalacts, de etalageacts, en nog veel meer. Kerst in Oud Kampen is een evenement dat door Kamper sociaalculturele-, sport- en kerkelijke organisaties wordt ondersteund. En dat alles mogelijk gemaakt dankzij de hulp van Kamper sponsoren en vele honderden Kamper vrijwilligers.

De 20e editie van Kerst in Oud Kampen wordt gehouden op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2018 van 16.00-21.00 uur.

Tot ziens in Kampen!

Kijk voor meer informatie op: www.kerstinoudkampen.nl 
Lees verder
22
december
2019

Kerst in Oud Kampen

Groots openluchttheater in de historische binnenstad

16:00 - 21:00
De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert in december 2019 weer in een groot openluchttheater wanneer de 20e editie van Kerst in Oud Kampen van start gaat. Een tweedaags straattheaterfestival dat ieder jaar minimaal 90.000 bezoekers trekt die zich laten verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad.

Van historische doorkijkjes naar een ver verleden tot aan indrukwekkende theateracts. Geniet van de kerstmarkt, de straattheaeracts, de levende standbeelden, de optredens op de podia met diverse musicalacts, de etalageacts, en nog veel meer. Kerst in Oud Kampen is een evenement dat door Kamper sociaalculturele-, sport- en kerkelijke organisaties wordt ondersteund. En dat alles mogelijk gemaakt dankzij de hulp van Kamper sponsoren en vele honderden Kamper vrijwilligers.

De 20e editie van Kerst in Oud Kampen wordt gehouden op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2018 van 16.00-21.00 uur.

Tot ziens in Kampen!

Kijk voor meer informatie op: www.kerstinoudkampen.nl 
Lees verder

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Marketing is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media