Citytrip Kampen

Maandag 10 juni 2024 | 9024 keer bekeken

Een weekendje Kampen is echt genieten! Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. De stad heeft voor iedereen wat te bieden. Je kunt gezellig komen winkelen, genieten bij de horeca, een museum of expositie bezoeken, een stadswandeling maken, genieten van de vele evenementen of de natuurlijke omgeving ontdekken. Er is altijd wat te doen en te beleven!

Dit móet je gezien hebben; 5 gouden tips!

Wij delen hier alvast vijf tips, natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven. Oriënteer je hier op deze website en je zult ontdekken hoe mooi en leuk Kampen is. Veel plezier! 

1 10 Winterse Hotspots
Kampen is prachtig in de winter. Overal sfeerverlichting, gastvrije horeca waar je terecht kunt voor warme chocolademelk of gezellig kunt dineren en het stadspark met monumentale poorten verandert vaak in een prachtig tafereeltje. Natuurlijk is het leuk om te komen winkelen bij de mooie boetiekjes. Of maak een winterse wandeling met gids. Kortom, winterjas aan, sjaal om en genieten in Kampen! 
2 Stedelijk Museum Kampen
Oudestraat 133
Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk: de stad in het museum, het museum in de stad.
3 Wandeling door het Reevediep 
Nieuwendijk
Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Via deze geul wordt tijdens extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel afgevoerd naar het IJsselmeer. Het is hier prachtig in de winter. Elk moment van de dag geeft een andere sfeer en beleving weer. En als het dan ook nog gaat vriezen, barst het schaatsfestijn hier los.   
4 Rondvaart
Geniet vanaf het water van het mooiste stadsfront van Nederland. Ga voor een unieke beleving en maak een rondvaart over de IJssel aan boord van zeilschip de Jannes van Campen. Stap aan boord van salonboot de Veerman van Kampen of ga langer op avontuur met de schepen van de Bruine Vloot. Zelf aan het roer staan? Huur dan een bootje bij boothurenkampen.nl.
5 Stadswandeling
Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De gidsen in Kampen leiden de gasten langs de mooiste plekjes van de de stad. 
Bezoek aan het museum

Cultureel uitje!

Op cultureel gebied is er mooi aanbod in Kampen. Als je plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal van het theater, waan je je in een tijdloos theaterlandschap. De knusse bioscoop is ook een heerlijke plek voor ontspanning. Bekijk ook het aanbod in het filmhuis waar vaak bijzondere films gedraaid worden in het weekend. 

De leukste plekjes om te overnachten

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo