Wandelen, fietsen en varen

Donderdag 29 februari 2024 | 30287 keer bekeken

De natuurlijke omgeving van Kampen is prachtig. Je bevindt je hier in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Een gebied dat rijk is aan bloemrijke uiterwaarden, historische steden zoals Kampen en prachtige dorpskernen als Zalk en Wilsum. Trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets en geniet van de natuur.

Wandelen

Stadswandeling door Kampen

Boek een stadswandeling

Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De gidsen in Kampen leiden de gasten langs de mooiste plekjes van de de stad.

Meer informatie
kunst

Kunst & Inspiratieroute door Kampen

Kampen en kunst gaan hand-in-hand. In 2004 sloot de kunstacademie hier weliswaar zijn deuren maar Kampen bruist nog steeds van de creativiteit. Vind, in het historische hart van Kampen, je eigen weg van kunst. Met de Inspiratieroute Kampen kom je langs de mooiste en meest inspirerende creatieve plekken. Met tussenstops waar je, naast kunst kijken, lekker kunt eten en drinken. 

Download de route

Fietsen

Fiets oplaadpunt teken

Fiets Oplaadpunten

Ben je in Kampen aangekomen met de fiets dan zijn er verschillende plekken waar je deze op kunt laden. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de punten die bekend zijn. Waarschijnlijk vind je ook in de omgeving van Kampen, langs de diverse fietsroutes, oplaadpunten zodat je vol energie weer verder kunt! 

Fiets Oplaadpunten
Veerman van Kampen

Rondvaart

Geniet vanaf het water van het mooiste stadsfront van Nederland. Ga voor een unieke beleving en maak een rondvaart over de IJssel aan boord van zeilschip de Jannes van Campen. Stap aan boord van salonboot de Veerman van Kampen of ga langer op avontuur met de schepen van de Bruine Vloot. Zelf aan het roer staan? Huur dan een bootje bij boothurenkampen.nl.

Meer informatie
Huurbootje op de ijsel

Boot huren

Wil je de waterrijke omgeving van Kampen ontdekken maar wel zelf aan het roer staan? Dat kan! Er zijn verschillende boten te huur. Vaar over de IJssel, door het Ganzediep of maak een rondje Reevediep/Drontermeer. Er zijn prachtige vaarroutes midden door de natuur. Vergeet daarbij natuurlijk niet van het prachtige stadsfront van Kampen te genieten! 

Meer informatie

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo