Rondvaart

Donderdag 6 juni 2024 | 8379 keer bekeken

Geniet vanaf het water van het mooiste stadsfront van Nederland. Ga voor een unieke beleving en maak een rondvaart over de IJssel aan boord van zeilschip de Jannes van Campen. Stap aan boord van salonboot de Veerman van Kampen of ga langer op avontuur met de schepen van de Bruine Vloot. Zelf aan het roer staan? Huur dan een bootje bij boothurenkampen.nl.

Het Hendrikje

Het Hendrikje is in 1926 in Köningswinter/Duitsland gebouwd, deed er dienst als postboot en straalt nog steeds de charme van de 20er jaren uit.

Het is een unieke ervaring om met een kleine groep het natuurgebied IJsseldelta te ontdekken. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om het Ganzendiep en het nieuwe Reevediep te bevaren. Het Ganzendiep is een vaarwater gelegen tegenover het stadsfront van Kampen en het nieuw uitgegraven Reevediep heeft ertoe geleid, dat Kampen nu op een eiland ligt.
De Koggewerf is de ligplaats en de vaste afvaartshaven, maar natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid dat wij u ergens anders aan boord nemen.

Meer informatie en reserveren? Ga dan naar https://hethendrikje.nl/.

Boek hier!

Het Hendrikje Foto het Hendrikje

De Veerman van Kampen

De Veerman van Kampen is een ruime salonboot, met een prachtige klassieke uitstraling. Het schip is altijd in perfecte conditie en er heerst altijd een ongedwongen sfeer. Maak een rondvaart in de zomer. De vaarkalender staat bomvol mooie vaartochten. Geniet vanaf de boot van het prachtige stadsfront van Kampen. 

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een bruiloft, verjaardag of andere gelegenheid of wil je een dagje weg met familie of vrienden? Er zijn tal van mogelijkheden.

Ook vaart de Veerman van Kampen tochten naar Elburg, Deventer, Enkhuizen, Volendam en Harderwijk en weer terug naar Kampen. 

Omgeving Kampen is ook mogelijk om te zien vanaf het water door het rondje River cruise en kattegat. Of geniet Kampen tijdens de zonsondergang op de sunset cruise. 

Meevaren? Ga naar De Veerman van Kampen voor meer informatie en reserveren. 

 

Boek hier!

De Veerman van Kampen De Veerman van Kampen van boven bekeken

Boot huren in Kampen

Vanaf café ’t Ponton stap je aan de rand van de binnenstad van Kampen op één van de schitterende boten van Kamper Events!

Aluva 500

De Aluva V500 is een 5,5 meter lange aluminium sloep, voorzien van een console (dus met stuur), kussens en drinkbekerhouders. De boot is perfect voor een langere tocht naar de Vogeleilanden, het theehuis in Zalk of door de prachtige IJsseldelta met zwemmogelijkheden, de sloep is gemakkelijk te besturen voor alle kapiteins van minimaal 21 jaar. Door de 8PK motor mag u deze boot ook zonder vaarbewijs besturen.

Vlet

De Vlet is door de comfortabele zitzakken een ideale boot om met mooi weer het Ganzendiep, het Reevediep of het mooiste stadsfront van Kampen te verkennen. De boot is ideaal voor gezinnen en vriendengroepjes die lekker willen varen en ergens een duik willen nemen. De boten beschikken over een 4PK buitenboordmotor en mogen zonder vaarbewijs bestuurd worden. 

Klik hier voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Boek hier!

Bootje op de IJssel Klein bootje op de IJssel

De Bruine Vloot

Kampen heeft het mooiste stadsaangezicht van Nederland. De prachtige schepen van de Bruine Vloot maken het plaatje compleet. Trots zijn de Kampenaren op de mooie zeilschepen die aan de IJsselkade liggen.

Stap aan boord bij één van deze historische schepen voor een unieke zeil beleving! Of het nu gaat om een familiedag, vriendenuitje, bedrijfsfeest of schoolkamp; een zeilschip huren is altijd een goed idee. De schepen zijn namelijk uitermate geschikt om eens heerlijk te ontspannen. Daarnaast mag je meehelpen aan boord van het schip: met het hijsen van de zeilen, achter het roer staan of je bepaalt samen met de schipper de route.

Je hebt geen zeilervaring nodig en huurt het schip inclusief schipper en bemanning. Alleen maar genieten dus! 

De volgende schepen liggen aan de kade in Kampen: 

Summertime
De Hester
Brandaris
Avondrood
Utopia
Pouwel Jonas
Medusa
Sudwester

Wil jij op avontuur met één van deze schepen? Boek dan jouw zeiltocht of groepsuitje bij SailingBird Kampen. Kijk voor meer informatie, persoonlijk advies en reserveren op: De Bruine Vloot

Boek hier!

Bruine vloot aan de kade De trossen van een schip

De Kamper Botters

In de tijd dat de Zuiderzee nog een grote plaats innam in het hart van ons land (letterlijk en figuurlijk) voeren er ruim duizend zeilende vissersschepen. De meeste hiervan waren botters, die ongeveer 13 bij 4 meter waren en om en nabij honderd vierkante meter zeil konden voeren.

De botters zijn met met bemanning te huur. Aan boord wordt tekst en uitleg gegeven over bijzondere wetenswaardigheden van botters en de zeilende visserij. En natuurlijk mag je helpen met zeilen. Huur een botter en geniet aan boord van dit historische schip! 

Ga voor meer informatie en reserveren naar: De Kamper Botters

Boek hier!

Kamper botters Botters op het Ketelmeer

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo