Winkelen in Kampen

Ontdek hier het volledige winkelaanbod
Donderdag 29 februari 2024 | 30288 keer bekeken

Kom gezellig winkelen in Kampen! De Oudestraat slingert door de sfeervolle en monumentale binnenstad en is een aaneenschakeling van exclusieve boetiekjes, trendy woonwinkels, hippe kledingwinkels en bijzondere speciaalzaken. 

Kom gezellig winkelen!

Bezoek de Oudestraat om te winkelen maar vergeet ook de leuke winkeltjes in de Geerstraat, de Broederstraat en de Botermarkt niet. In het midden van de winkelstraat ligt het gezellige horecaplein de Plantage. Daarnaast vind je op andere plekken leuke koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. 

Geerstraat winkelen in de stad
Oudestraat

Openingstijden

In Kampen kun je zes dagen per week winkelen en zeven dagen per week je dagelijkse boodschappen doen. Op vrijdagavond is de koopavond. De winkels zijn dan tot 20.00 uur geopend. Breng ook een bezoekje aan de gezellige markt op maandag of zaterdag.
Alle openingstijden
Mode

Lokaal, eerlijk en duurzaam genieten

In Kampen vind je veel ondernemers die eerlijke handel of fairtrade hoog in het vaandel hebben staan. Deze ondernemers voeren sympathieke merken, verkopen zelfgemaakte of tweedehands producten of bereiden biologisch eten en drinken. 

Ontdek het aanbod van winkels en eetgelegenheden die duurzaamheid, ambacht en kwaliteit uitstralen en uitdragen.

markt

Bezoek de markt

Iedere maandagochtend van 8.30 tot 12.30 uur is er in Kampen een gezellige warenmarkt op de Nieuwe Markt/Burgwal/Meeuwenbrug. Iedere zaterdag is er op de Nieuwe Markt een gezellige levensmiddelenmarkt van 9.00 tot 17.00 uur. In IJsselmuiden is er elke vrijdagmiddag een warenmarkt op het Markeresplein van 13.00 tot 17.30 uur.

parkeerplaats

Parkeren

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Alles is daarmee bereikbaar op loopafstand. Hoe fijn is dat!

Hier vind je alle parkeerplaatsen
Kamper Uitdag in Kampen

Evenementen

Je vervelen in Kampen? Onmogelijk! Het hele jaar door worden er tal van evenementen georganiseerd. Denk aan het zomerse Full Color Festival in het stadspark, de Kamper Ui(t)dagen, de historische oogstdag op het Kampereiland, het Stripektakel, het Creaspektakel, diverse concerten in de Bovenkerk en de grootste Sinterklaasintocht in de regio aan de IJsselkade. En dat is nog lang niet alles!

kampen kadobonnen

Kampen Kado: een lokaal & origineel cadeau!

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Kampen Kado is een cadeaubon die je kunt besteden bij winkels, horeca en andere plekken in Kampen. Inmiddels zijn de bonnen in te wisselen bij meer dan 50 ondernemers in Kampen. Dus of je nou op zoek bent naar een cadeau voor een vriendin, je moeder, bedankje voor de buren of een jubilaris...met een Kampen Kadobon kom je altijd goed voor de dag!

Lees verder
De plantage in Kampen

Geniet van pure gastvrijheid bij de horeca in Kampen!

Klaar met winkelen? Blijf dan gezellig in Kampen hangen en plof neer op één van de terrassen voor een hapje en een drankje of blijf lunchen of dineren in één van de sfeervolle restaurants. Ervaar pure gastvrijheid bij de horeca en geniet van heerlijk eten en drinken!

Kampen is goed bereikbaar!

Met de trein naar Kampen

De stad Kampen, en ook het prachtige buitengebied is goed bereikbaar met de trein. Kies 'Station Kampen' als bestemming. En als je dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende link om de reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen

Je kunt Kampen ook bereiken via station Kampen Zuid. Neem dan de bus naar het centrum.

Perron1
Op station Kampen in de binnenstad kan je wat lekkers eten of drinken bij Perron 1. Ook voor een koffie to go, een drankje onderweg of iets lekkers in de trein kan je hier terecht. Check: https://perron1.nl/ 

Met de bus naar Kampen

De bus brengt je ook waar je wezen moet in Kampen. Op OV9292.nl vind je alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

Perron1 (bij het busstation in de stad)
Op station Kampen in de binnenstad kan je wat lekkers eten of drinken bij Perron 1. Ook voor een koffie to go, een drankje onderweg of iets lekkers in de trein kan je hier terecht. Check: https://perron1.nl/ 

Op de fiets naar Kampen

Met de fiets kan je op en top genieten in de stad maar ook buiten in de prachtige IJsseldelta. Wilt je een fiets huren? Klik op de link Fietsverhuur. De prachtigste inspiratie voor fietsroutes in en om Kampen vind je hier!

Oplaadpunten voor je elektrische fiets: 

* Café 't Ponton | IJsselkade 51 t/o, 8261 AG Kampen

* Restaurant de Oase | Kerkplein 3, 8276 AM Zalk

* De Vier Kampen | IJsselkade 59, 8261 AG Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo