Museum

De Kamper Kogge & De Koggewerf

Bewaar
Delen

Waar

Havenweg 7

8262 BZ Kampen

Ben je in Kampen? Dan mag een bezoekje aan de Koggewerf echt niet ontbreken. De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. Vrijwilligers van de stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip - de enige varende kogge in Nederland - in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland.  

Bijzonder maritiem erfgoed

Op de Koggewerf komt de maritieme geschiedenis en de historische scheepsbouw tot leven. Je vindt er onder meer een timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier, verteltheater, een visrookhuisje en een sfeervolle Taveerne met uitzicht over de rivier de IJssel.

Wat is er te doen? 
De sfeer van weleer opsnuiven in het ruim van de Kamper Kogge, een kijkje nemen in het middeleeuwse vissershuisje op de Koggewerf, zien hoe de bouw van het schip in z'n werk ging en bijzondere middeleeuwse vondsten bewonderen in de expositieruimte: voor bezoekers is op de Koggewerf, op één van de mooiste plekken van Kampen pal aan de rivier de IJssel, van alles te zien en te beleven. 

Rondleiding
Wie wil kan een rondleiding krijgen over de werf en op de kogge onder leiding van een gids. Je kunt meedoen aan een speurtocht of zelf de sfeer proeven aan boord van de Zwarte Dame, met een vaartocht compleet met zeemansliederen, verhalen en een heerlijke lunch. Ook voor een gezellig en origineel kinderfeestje, een bedrijfsuitje of workshopdag vormt de Koggewerf het perfecte decor. 

Voorstellingen
Bijzonder en meeslepend zijn ook de voorstellingen van de Sprooksprekers van de Kamper Kogge, waarin theater en vertelkunst samen komen. De Sprooksprekers spelen zowel 'thuis' als 'uit' en dat geldt ook voor de Kamper Kogge zelf. Het unieke schip is een publiekstrekker van formaat op tal van maritieme en middeleeuwse evenementen in binnen- en buitenland. 

Evenementen
De Koggewerf biedt daarnaast ruimte aan eeuwenoud vakmanschap zoals smeden, visroken, touwslagen en wolweven tijdens evenementen als de jaarlijkse Maritieme Markt op tweede paasdag en Open Monumentendag.

Kijk voor meer informatie over de Kamper Kogge en de Koggewerf op: https://kamperkogge.nl/

Kamper Kogge met mensen aan boord De smederij op de Koggewerf
Palingrokerij op de Koggewerf Iemand is aan het beeldhouwen op de Koggewerf
Er wordt uitleg gegeven aan boord van de Kamper Kogge Er wordt geweven op de Koggewerf

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo