Museum
Voor jong en oud

Stedelijk Museum Kampen

Bewaar
Delen

Waar

Oudestraat 133

8261CK Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk: de stad in het museum, het museum in de stad.

Ontdek de rijke historie van Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is hét Kamper Stadsmuseum met een vaste tentoonstelling die gaat over de rijke historie van Kampen. Daarnaast bezoek je bij ons de oude Schepenzaal en zijn er 4 keer per jaar wisseltentoonstellingen met zowel oude als hedendaagse moderne kunst.

De vaste collectie van het museum is verdeeld over vier thema's: water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje. Het zijn de pijlers die de stad hebben gevormd tot wat ze nu is. Zo is Kampen rijk geworden door het water, dat handel naar verre oorden mogelijk maakte. Maar water zorgde ook voor bedreiging.

Schepenzaal

Pronkstuk van het museum is de Schepenzaal waar sinds de Middeleeuwen recht werd gesproken. Deze oude zaal uit 1545 is honderden jaren onveranderd gebleven. Ga terug in de tijd en ontdek in de themazaal het vroegere reilen en zeilen van bestuur en recht. Tot slot de geschilderde portretten van alle stadhouders en koningen uit het Huis van Oranje: alle Oranjes van top tot teen! Naast de vaste collectie biedt het Stedelijk Museum Kampen diverse wisselende exposities.

Voormalige Synagoge

De Voormalige Synagoge aan de IJsselkade 33 is een verlengstuk van het Stedelijk Museum en ook hier zijn wisseltentoonstellingen met op de vrouwengalerij een permanent eerbetoon aan het Joodse leven en verleden in Kampen.

Museumshop en meer

Bezoek ook onze leuke museumshop voor de origineelste, kunstzinnigste en mooie cadeaus. Trouwen? Kan ook! Kijk voor meer informatie op stedelijkmuseumkampen.nl.

Natuurlijk zijn er nog veel meer musea en exposities te vinden in Kampen. Klik hier voor het complete aanbod.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo