Museum
Voor jong en oud

Stedelijk Museum Kampen

Bewaar
Delen

Waar

Oudestraat 133

8261CK Kampen

Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk: de stad in het museum, het museum in de stad.

Hét Kamper Stadsmuseum

Stedelijk Museum Kampen is hét Kamper Stadsmuseum met een vaste tentoonstelling die gaat over de rijke historie van Kampen. Daarnaast bezoek je bij ons de oude Schepenzaal en zijn er 4 keer per jaar wisseltentoonstellingen met zowel oude als hedendaagse moderne kunst.

De vaste collectie van het museum is verdeeld over vier thema's: water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje (de verzameling Oranjeportretten). Het zijn de pijlers die de stad hebben gevormd tot wat ze nu is. Met prachtige museale stukken en met moderne audiovisuele middelen is een beeld te zien van verleden, heden én toekomst.

Ontdek het Stedelijk Museum Kampen

Oranje zaal museum Religiezaal museum
Oude raadhuis

Geschiedenis van het Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in een historisch gebouw. Het oudste gedeelte van het museum, het Oude Raadhuis, dateert oorspronkelijk uit ca. 1350. Het oude gedeelte is nog steeds te bezichtigen. Klik op lees meer en ontdek alles over de geschiedenis van het museum.

Praktische informatie

patroonbehang christie van der haak

Webshop

Heb je de tentoonstelling 'Christie van der Haak I Nouveau Deco' gezien en ben je helemaal ondersteboven van dat geweldige behang? Voor het eerst is het nu mogelijk om het unieke patroonbehang van Christie van der Haak te bestellen en je eigen huis te veranderen in een stadspaleis. Ook kan je je outfit in vrolijke upgrade geven met de exclusieve sjaals van kunstenares Christie van der Haak. 

 

Bestellen
parkeren

Parkeren

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Het Stedelijk Museum is altijd bereikbaar op loopafstand. 

Parkeren

Bereikbaarheid

Met de auto

Vanuit het noorden via de N50 vanuit de richting Emmeloord
Volg de N50 richting Kampen, neem afslag Kampen. Ga rechtdoor over de Flevoweg, na de tweede rotonde neemt u de eerste afslag linksaf. Rijd helemaal rechtdoor, aan de linkerhand tref je het gratis parkeerterrein P-Buitenhaven. Ook is het mogelijk om in de buurt van de Stadsgehoorzaal betaald te parkeren.

Vanuit Zwolle
Volg de N50 richting Kampen, neem afslag Kampen. Ga rechtdoor over de Flevoweg, na de tweede rotonde neem je de eerste afslag linksaf. Rijd helemaal rechtdoor, aan de linkerhand tref je het gratis parkeerterrein P-Buitenhaven. Ook is het mogelijk om in de buurt van de Stadsgehoorzaal betaald te parkeren.

Met de trein

De stad Kampen, en ook het prachtige buitengebied is goed bereikbaar met de trein. Kies 'Station Kampen' als bestemming. En als je dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende link om de reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen Je kunt Kampen ook bereiken via station Kampen Zuid. Neem dan de bus naar het centrum.

Met de bus

De bus brengt je ook waar je zijn moet in Kampen. Op OV9292.nl vind je alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo