Actuele tentoonstellingen Stedelijk Museum Kampen

Ontdek hier alles over het Stedelijk Museum
Bewaar
Delen
Dinsdag 26 september 2023 | 817 keer bekeken

Naast de vaste collectie zijn er in het Stedelijk Museum Kampen ook elk jaar een aantal wisseltentoonstellingen te bezichtigen. De tentoonstelling 'Secret Garden' is net afgelopen. Binnenkort maken we hier de nieuwe tentoonstelling bekend. Tot die tijd is de vaste collectie zeker een bezoekje waard. Welkom! 

poster

Hanze steenrijk. Een tijdreis met modellen van LEGO® stenen

Deze bijzondere tentoonstelling (5 oktober 2023 - 28 februari 2024) - samengesteld uit honderdduizenden LEGO ® steentjes - vertelt de geschiedenis van de Hanze. Koopman Winni neemt je mee naar zes Hanzesteden met hun inwoners, zijn koopmanshuis en zijn koggeschip.

Grote en kleine verhalen uit de roerige historie van het handelsverbond, waar ook Kampen deel van uitmaakte, komen op een prikkelende manier tot leven. De voorstellingen laten niet alleen de welvaart en het avontuur van de Hanzetijd zien, maar ook het alledaagse leven in de Middeleeuwen.

 

Lees meer
poster

IN THE GALLERY | NIEUWE AANWINSTEN EN EEN OUDE BEKENDE

Stedelijk Museum Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke werken aan haar collectie toegevoegd. De kunstenaars Wobbe Alkema, Jan Roeland en Jochem Rotteveel hebben een bijzondere visie op de abstracte schilderkunst en zijn onderling verwant aan elkaar. Drie generatie kunstenaars met een eigen gezicht, maar met een gemeenschappelijk doel: op zoek naar de pure vorm en de wonderbaarlijke kracht van kleur.

Lees meer

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo