Kunst en Cultuur

Dinsdag 23 april 2024 | 18695 keer bekeken

Op cultureel gebied heeft Kampen veel te bieden. Bezoek één van de musea of een interessante expositie. Zin in een avondje theater of samen naar de film? Ook dat is mogelijk. Jaarlijks worden er tal van culturele evenementen georganiseerd. Houd daarvoor de agenda in de gaten. 

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk: de stad in het museum, het museum in de stad.

Plan hier je bezoek!
Ikonenmuseum

Ikonenmuseum Kampen

Op een prachtige plek in het monumentale centrum van Kampen is een uniek museum te vinden: het Ikonenmuseum, gevestigd in een historisch klooster dat ooit deel uitmaakte van het convent van de Minderbroeders.

Plan hier je bezoek!
Museumboerderij Erf 29

Museumboerderij Erf 29

Zou je wel eens meer willen weten over het boerenleven in de vorige eeuw? Museumboerderij Erf 29 laat zien hoe het er honderd jaar geleden aan toeging op de boerderijen van het Kampereiland.

Plan hier je bezoek!
Biermuseum Kampen

Biermuseum Kampen

Het Biermuseum Kampen is gevestigd in de Voorstraat, het oudste deel van Kampen. Het prachtig gerestaureerde pand dateert uit 1440, de glorietijd van de handel in onze Hanzestad. Wij ontvangen je gastvrij in onze Tuinzaal waar je in goed gezelschap ongedwongen kunt genieten van ons prachtig middeleeuws bier en de vele verhalen die wij met liefde en passie aan onze bezoekers doorgeven. 

Plan hier je bezoek!
Museum de Stadsboerderij

Museum De Stadsboerderij

‘Koeboeren’ werden ze ook wel genoemd, de stadsboeren die eeuwenlang binnen de stadsgrenzen van Kampen woonden compleet met hooibergen, groentetuinen en boomgaarden. In de zomer van 2001 is aan de Groenestraat zo’n voormalige stadsboerderij weer in ere hersteld.

Plan hier je bezoek!
Nieuwe toren

Rondleiding en stadswandeling

Ga je mee op ontdekkingstocht door Hanzestad Kampen? Dat is leuk en interessant! Boek een rondleiding of maak een stadswandeling met een stadsgids. Of je nu woont in Kampen of Kampen bezoekt. Maak kennis met het historische verleden van onze prachtige binnenstad.

Culturele podia en organisaties

Rondleiding sigarenfabriek

Culturele uitjes

Kampen heeft cultureel gezien veel te bieden en dat is leuk om samen te ontdekken. Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids, bezoek één van de musea, ga samen naar de bioscoop of het theater. Kortom, laat je verrassen en ontdek cultureel Kampen!

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo