Museum
Voor jong en oud

Museum De Stadsboerderij

Waar

Groenestraat 94

8261 VJ Kampen

‘Koeboeren’ werden ze ook wel genoemd, de stadboeren die eeuwenlang binnen de stadsgrenzen van Kampen woonden compleet met hooibergen, groentetuinen en boomgaarden. In de zomer van 2001 is aan de Groenestraat zo’n voormalige stadsboerderij weer in ere hersteld.

Stadsboerderij houdt herinnering levend

Boeren midden in de stad leverde bijzondere taferelen op. Met kruiwagens en karren vervoerden de koeboeren de stalmest vanuit hun boerderijen naar de mestschepen die in de Burgel lagen of aan de IJsselkade waren aangemeerd. Zwaar en breed beladen hooiwagens reden in de zomer af en aan.

Tot het midden van de vorige eeuw waren deze stadsboerderijen in gebruik. Tegenwoordig herinneren alleen nog de tientallen overgebleven hooiluiken en de grote open binnenterreinen aan dit boerenverleden. In Museum de Stadsboerderij komt de agrarische geschiedenis weer even tot leven. Het museum laat zien hoe boerengezinnen werkten, woonden en leefden samen met hun vee midden in de stad. Nog maar zo kort geleden en nu al niet meer voor te stellen.

Openingstijden:

* Elke zaterdag in mei, juni en september van 13.00 tot 17.00 uur
* Elke zaterdag in juli en augustus van 11.00 tot 17.00 uur
* Kamper Ui(t)dagen (vijf donderdagen in juli en augustus) van 10.00 tot 17.00 uur
* De zaterdag van Open Monumentendag (september) van 10.00 tot 17.00 uur

Buiten deze openingstijden is voor groepen bezoek op afspraak mogelijk. Hiervoor kun je bellen naar 06 1569 3832 of 06 1038 7853. Of stuur een email naar: evertduitman47@hotmail.com of gvanroekel@hetnet.nl.

Toegangsprijs
Volwassenen: € 2,50
Kinderen 6 tot 13 jaar: € 1,50

Parkeren
In de binnenstad van Kampen geldt betaald parkeren. U kunt uw auto gratis parkeren op het Burgermeester Berghuisplein, bij het gemeentehuis van Kampen (postcode 8261 DD). Vanaf daar is het ongeveer vijf minuten lopen naar het Museum Stadsboerderij.

Kijk voor meer informatie op: https://museumstadsboerderijkampen.nl/

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo