Samen cultuur snuiven!

Dinsdag 12 maart 2024 | 2406 keer bekeken

Kampen heeft cultureel gezien veel te bieden en dat is leuk om samen te ontdekken. Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids, bezoek één van de musea, ga samen naar de bioscoop of het theater. Kortom, laat je verrassen en ontdek cultureel Kampen!

Ontzettend leuk en leerzaam!

Stadswandelingen

Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur en ontdek de historische gebouwen, de gezellige steegjes, de muurschilderingen en nog veel meer. Klik hier voor een handig overzicht van alle mogelijkheden en de leuke extra's die je erbij kunt boeken! 

Toerist Info Punt - de Stadskazerne - Oudestraat 216 - Kampen | reserveer via touristinfokampen@gmail.com.

Toerist Info Punt - locatie Readshop Bos - Oudestraat 41-43 - Kampen | reserveer via kampen@readshop.nl of bel naar 038-3322522.

Kampen and Beyond - kijk voor meer informatie over het aanbod op http://www.kampenstadswandeling.nl/ | reserveer via info@kampenandbeyond.nl of bel naar 06-18160410.

Themawandelingen
Er zijn in Kampen diverse culturele organisaties die themawandelingen door de stad organiseren. Kijk voor het actuele aanbod en diverse originele en leuke arrangementen op de websites van de organisaties: Kampen and Beyond en CultuurZien.

Culturele kunst & inspiratieroute
Kampen en kunst gaan hand-in-hand. In 2004 sloot de kunstacademie hier weliswaar zijn deuren maar Kampen bruist nog steeds van de creativiteit. Vind, in het historische hart van Kampen, je eigen weg van kunst. Met de Inspiratieroute Kampen kom je langs de mooiste en meest inspirerende creatieve plekken. Met tussenstops waar je, naast kunst kijken, lekker kunt eten en drinken. 

Download hier de kunst & inspiratieroute
 

Museumtips

* Breng een bezoek aan het Stedelijk Museum Kampen en boek daarbij eventueel een interessante rondleiding door het museum. Klik hier voor meer informatie! 
* Ontdek de bijzondere collectie van het Ikonenmuseum in Kampen tijdens een boeiende rondleiding. Klik hier voor meer informatie! 

Klik hier voor het volledige overzicht van alle musea en vaste exposities in Kampen.
 

De Nieuwe Toren

De Nieuwe Toren, misschien wel het bekendste monument van Kampen, is vanaf nu op afspraak te beklimmen! Om over heel Kampen heen te kunnen kijken moet je eerst alle 163 traptreden van dit ca. 65 meter hoge meesterwerk betreden. Boven kun je, met de wind door de haren, genieten van het beste uitzicht van heel Kampen. Uiteraard vertellen wij ook graag meer over de historie van deze bijzondere toren! 

Beklimming Nieuwe Toren met rondleiding | €3,- p.p. incl. btw (minimale besteding €25)
* Stadswandeling met stadsgids & beklimming Nieuwe Toren | €8,- p.p. incl. btw op basis van minimaal 10 personen                                             
* Kamper Uientocht incl. beklimming Nieuwe Toren | €25,- p.p. incl. btw

Klik hier om te dit prachtige uitzicht te boeken!
 

Escaperooms

Ben jij klaar voor het meest spannende en uitdagende uitje van Kampen?! Kampen heeft een waanzinnige Escaperoom op een te gekke locatie. Ontrafel het mysterie van de monniksorde in de Nieuwe Toren!

Reserveren? Klik hier om dit unieke uitje te boeken. Veel plezier!
 

Avondje theater

De Stadsgehoorzaal Kampen ademt geschiedenis vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Als je plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waan je je in een tijdloos theaterlandschap. 
Reserveren? Kiik hier voor de gehele programmering en meer informatie.
 

Naar de Bioscoop

Kom genieten in deze knusse bioscoop, gelegen aan het gezelligste horecaplein van Kampen. Movie Unlimited is een servicebioscoop. Dat wil zeggen dat de bezoeker tijdens de film een hapje of drankje kan bestellen. Deze bioscoop biedt jou als gast de ultieme mix: lekkere stoelen, maximale beenruimte, wandvullende doeken, 7 kanaals Dolby Digital geluid en gezelligheid! 
Reserveren? Kiik hier voor de gehele programmering en meer informatie.
 

Rondleiding Eenhoorn en sigarenfabriek De Olifant

De Eenhoorn verzorgt in samenwerking met De Olifant rondleidingen door het pand. Beleef de cultuur-historische omgeving waar de productie van koffie, thee en sigaren in beeld gebracht wordt. De duur van de rondleiding is een uur. Onder leiding van de gastheer of gastvrouw zal de rondleiding van start gaan in de winkel (Oudestraat). Tijdens de rondleiding door het historische pand wordt stilgestaan bij de historie van de sigarenstad Kampen, de inkoop van tabak en het productieproces. Kijk hier voor de agenda en het reserveren van kaarten.
 

Sigaren workshop

Als je aan Kampen denkt, dan denk je aan sigaren! Sigaren zijn onlosmakelijk verbonden aan de geschiedenis van deze oude Hanzestad. Een sigaar maken is een kunst, er zijn niet veel echte sigarenmakers meer in Nederland. Laat staan vrouwelijke sigarenmakers! Kamper Events heeft de enige van Nederland beschikbaar gevonden om een uitdagende sigarenworkshop aan te bieden!

Ria Bos heeft meer dan 20 jaar ervaring in sigaren maken en kan je alles vertellen over het hele proces, de tabaksbladeren en de manier van roken. De leuke weetjes maken de workshop zowel informeel als leerzaam.

Als klap op de vuurpijl ga je naar huis met een sigaar, maar dit is er niet zo maar eentje uit de doos! Je rolt deze sigaar uiteraard zelf, onder begeleiding van de professional. Een leuk aandenken aan een gezellige, leerzame workshop! En voor de liefhebber is de sigaar goed te roken!

Klik hier voor meer informatie en het boeken van deze leuke workshop!
 

Ervaar het maritieme verleden op de Koggewerf

De Koggewerf is op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar rondkijken op de werf én op de Kamper Kogge onder leiding van een ervaren en deskundige gids is ook een mogelijkheid. De gidsen weten het fijne van de bouw van deze bijzondere veertiende eeuwse reconstructie, haar hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen en Hanzestad Kampen, maritieme geschiedenis, vaartochten toen en nu en het leven aan boord. In de sfeervolle Taveerne, een schipperskroeg met terras met uitzicht over de IJssel, staat de koffie te pruttelen.

Klik hier voor alle mogelijkheden voor jong en oud en de bijbehorende tarieven.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo