Expositie
Voor jong en oud

Het Speelgoedkabinet

Waar

Bovennieuwstraat 65

8261 HB Kampen

Vintage barbies, diorama’s van Playmobil en Lego, helden uit Thunderbirds en Action Man en maar liefst 3000 miniatuurauto’s van merken als Matchbox, Majorette en Siku: een bezoek aan het Speelgoedkabinet in Kampen is gegarandeerd een ‘a trip down memory lane’.

Leuk voor kinderen

Pal achter de hoofdwinkelstraat - in een huis uit 1880 - vind je het Speelgoedkabinet, een klein museum met een ruime collectie speelgoed vanaf 1945 tot nu.

De begane grond van deze binnenstadswoning was vroeger een pakhuis vol snoepgoed en is nu omgetoverd tot een museum vol nostalgie. Grote en kleinere diorama’s geven een indruk van de ontwikkeling van het spelen zonder computers! Blikken keukentjes, houten winkeltjes, soldaten, cowboys, piraten en Vikingen en dat alles in miniatuur. Maar ook poppen, Meccano, Fischertechnik en Ministeck. Het is er allemaal.

Volgens eigenaar Herman Diender zijn bezoekers in het museumpje zo’n dertig minuten tot een uurtje zoet. Als het bezoekersaantal het toelaat, leidt Herman Diender je bovendien persoonlijk rond!

Openingstijden:


Het Speelgoedkabinet is tot de meivakantie elke woensdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur en op afspraak.

Kijk voor meer informatie en tarieven op: www.speelgoedkabinet.nl

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo