Museum
Voor jong en oud

Museumboerderij Erf 29

Waar

Heultjesweg 31

8267 AH Kampen

Zou je wel eens meer willen weten over het boerenleven in de vorige eeuw? Museumboerderij Erf 29 laat zien hoe het er honderd jaar geleden aan toeging op de boerderijen van het Kampereiland.

Honderd jaar terug in de tijd!

Het Kampereiland is een voormalige eilandengroep aan de monding van de rivier de IJssel. Van oudsher een echt weidegebied in de IJsseldelta dat steeds meer toegankelijk gemaakt wordt voor toeristische publiek.

Onderdeel daarvan is Museumboerderij Erf 29, gevestigd in een terpboerderij uit de 19e eeuw van het Saksische Halletype. Dit erf werd in 1444 voor het eerst verpacht. Een kleine 600 jaar later zijn het voorhuis, achterhuis, deel en erf niet alleen decor voor een museum maar ook aangemerkt als officiële trouwlocatie. Kijk rond in het voorhuis bij de unieke en steeds wisselende collectie klederdrachtmutsen, op de prachtig ingerichte ‘heerd’ of in het achterhuis bij het ‘huukien’ of de ‘geute’. Op de deel kun je genieten van een kopje koffie of thee en ondertussen een film bekijken over de boerderij en het Kampereiland kijken.

Kijk voor meer informatie en tarieven op: www.erf29.nl

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo