Expositie
Voor jong en oud

Stadsarchief Kampen

Waar

Oudestraat 216 C

8261 CA Kampen

In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!

Alles van vroeger voor nu

Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in jouw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen. Start je een historische zoektocht, begin dan bij het Stadsarchief. De collectie bekijken kan zowel online als in het informatiecentrum.

Elke dinsdag en donderdag is het Informatiecentrum van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Onze enthousiaste medewerkers helpen je graag op weg. De geschiedenis is immers van ons allemaal.

De Stadskazerne

De archiefbewaarplaats en het informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen is gevestigd in De Stadskazerne. Het gebouw is alleen al een bezoek waard. De voormalige van Heutszkazerne zit vol prachtige verhalen die overal in het gebouw zichtbaar zijn. 

In de expositieruimte van de kazerne zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen over de meest diverse onderwerpen uit de rijke geschiedenis van Kampen te zien. 

Meer informatie: https://destadskazerne.nl/

Openingstijden informatiecentrum

Het informatiecentrum is alleen te bezoeken op afspraak en geopend op de volgende tijden: 

Dinsdag: 09.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur
Donderdag: 09.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur
 

Kijk voor meer informatie op: https://www.stadsarchiefkampen.nl/

Plan hier je bezoek!

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo