De Koornmarktspoort

Bewaar
Delen

Waar

Voorstraat 1

8261 HP Kampen

Prachtig gelegen tussen de IJssel en het oude centrum van Kampen, vind je de Koornmarktspoort. Deze oudste stadspoort van Kampen dateert uit de 14e eeuw en fungeert tegenwoordig als expositieruimte. Wie onder de Koornmarktspoort door wandelt, waant zich in het Middeleeuwse Kampen.

De oudste stadspoort van Kampen

In die tijd van de Middeleeuwen was de poort verweven in de stadsmuur. Tot beide oevers in 1448 door een brug werden verbonden, voer bij de Koornmarktspoort het veer naar de andere zijde van de rivier. De poort vormde zo het hart van de Kamper economie. De ruimten boven de poortingang zijn door de eeuwen heen gebruikt als gevangenis en huisvesting voor soldaten. 

Escaperoom Koornmarktspoort
Bij het betreden van de Koornmarktspoort stap voor je gevoel zo binnen in die oude tijd. Hier speel je tegenwoordig een unieke escaperoom. In een volledig nautisch decor met bijpassende accessoires is jullie hulp nodig om de muiterij op één van de Kamper Kogges te achterhalen.

Namen van koopmanslieden en andere Hanzesteden vliegen je om de oren terwijl je focust op het openen van sloten, het kraken van codes en het ontdekken van een groter complot. Kunnen jullie in een bijzondere ontdekkingstocht door deze stadspoort ontdekken wie de verschillende goederen heeft ontvreemd?

Let op: De Koornmarktspoort is helaas niet toegankelijk voor minder validen.

Adres Escaperoom Koornmarktspoort: Voorstraat 1, 8261 HP, Kampen

Kijk voor meer informatie en tarieven op: https://kamperevents.nl/escaperoomkampen/

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo