De Koornmarktspoort

Bewaar
Delen

Waar

Voorstraat 1

8261 HP Kampen

Prachtig gelegen tussen de IJssel en het oude centrum van Kampen, vind je de Koornmarktspoort. Deze oudste stadspoort van Kampen dateert uit de 14e eeuw en fungeert tegenwoordig als expositieruimte. Wie onder de Koornmarktspoort door wandelt, waant zich in het Middeleeuwse Kampen.

In die tijd van de Middeleeuwen was de poort verweven in de stadsmuur. Tot beide oevers in 1448 door een brug werden verbonden, voer bij de Koornmarktspoort het veer naar de andere zijde van de rivier. De poort vormde zo het hart van de Kamper economie. De ruimten boven de poortingang zijn door de eeuwen heen gebruikt als gevangenis en huisvesting voor soldaten. 

Tegenwoordig heeft het een culturele invulling als gemeentelijke expositieruimte. In de Koornmarktspoort worden jaarlijks zes tentoonstellingen georganiseerd, variërend van jonge tot ervaren professionele kunstenaars. Iedere stijl en discipline kan in aanmerking komen voor een expositie en bij de totstandkoming werken de medewerkers van de Koornmarktspoort nauw samen met de kunstenaar. 

Kijk voor meer informatie, de actuele exposities en de mogelijk voor bezichtiging op: www.stedelijkmuseumkampen.nl

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo