Kids
Voor jong en oud

Kinderboerderij Cantecleer

Waar

Buitensingel 3

8261 DA Kampen

Midden in het Groene Hart is Kinderboerderij Cantecleer gevestigd. Een leuke en ook interessante plek om een middag door te brengen met je kind(eren).

Midden in het 'Groene Hart' van de stad

Vele kleine huisdieren en landbouwhuisdieren zijn er te vinden zoals schapen, koeien, geiten, paarden, pony’s, kippen, kalkoenen, cavia’s, konijnen en natuurlijk de waakhond. Ook leren de kinderen er veel over de verschillende aspecten van het boerenbedrijf. Verder worden de oude rassen in stand gehouden. Naast dat er dieren te vinden zijn wordt ook de heemtuin in stand gehouden. Hier bevinden zich hoogstamfruitbomen en bessenstruiken. Van de oogst wordt met de kinderen jam gemaakt. Van het graan dat op een akker groeit wordt met eieren van de kippen en melk van de koeien pannenkoeken gebakken. Verder worden er bijen gehouden in samenwerking met de imkervereniging.

In de bijbehorende Bakhuiswinkel is een kopje koffie of thee verkrijgbaar en lekkers voor de kinderen. In de winter zelfs warme chocolademelk met appeltaart. Daarnaast is het mogelijk om boerderijproducten, streekproducten, dierbenodigdheden, groente-en fruit en honing te kopen.

 

Openingstijden


Ma t/m za van 09.00 tot 17.00uur

Kijk voor meer informatie op: www.cantecleer.com

Naast Kinderboerderij Cantecleer ligt de Natuurspeelplaats. Hier kunnen kinderen heerlijk klimmen, klauteren en ravotten. Kijk voor meer informatie op: https://denatuurspeelplaatskampen.jimdofree.com/.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo