Expositie

Stichting Grafisch Atelier Kampen

Waar

Hofstraat 78

8261 BB Kampen

De ruime en sfeervolle werkplaatsen van Stichting Grafisch Atelier Kampen zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnik in de binnenstad van Kampen. Het atelier, opgericht in 1983, beheert een goed geoutilleerde werkplaats waar de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kun je, als je deze technieken beheerst, gebruik maken van de werkplaats.

Werkplaats voor ambachtelijke grafische technieken

Regelmatig worden er workshops en cursussen gegeven en zijn er exposities te bezichtigen. In de winkel van het Atelier kunt u diverse grafiekproducten vinden, zoals handgedrukte notitieboekjes, verjaardagskalenders, kaarten, grote en kleine prenten en andere geschenkartikelen. Kom gerust langs om alles te bekijken!

Werken
Het Grafisch Atelier werkt op afspraak. Om te kunnen drukken op het Atelier reserveer je een ruimte. Hiervoor kun je telefonisch of per mail contact opnemen of gewoon even langskomen. Een werkplaats wordt verhuurd per dagdeel van vier uur. Gebruikte materialen zoals papier, inkt en zeefdrukramen worden apart in rekening gebracht.

Zeefdruk
De zeefdrukruimte beschikt over een belichtingstafel met UV-lamp, één druktafel en een grote voorraad Unico en Sico waterbasisinkten. Er zijn twee soorten zeven beschikbaar, 140T voor papier- en 100T voor textieldruk, in verschillende maten; het grootste raam heeft een drukvlak van 84 x 123 cm. De rakelbreedte loopt van 12 tot 80 cm. 
Op de grote lichtbak kan voorbereidingswerk worden verricht. Het Grafisch Atelier draagt zorg voor het strippen van de ramen.

Hoog- en dieptedruk
Op het Atelier zijn twee hoogdruk/etspersen aanwezig. De grote pers heeft een drukbreedte van maximaal 100 cm en een druklengte van maximaal 200 cm. 
Op de kleine pers kan tot 60 cm breed en 100 cm lang gedrukt worden. Er is Van Son hoogdrukinkt aanwezig in zwart, wit en de primaire kleuren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de inktrollers van het Atelier. Er is zwarte etsinkt aanwezig. Voor aquatint staat er een asfalt-stuifkast klaar.

Lithografie
In onze gietijzeren Karl Krause-lithopers kan een rijver met een maximale druktbreedte van 48 cm geplaatst worden. De stenen, in verschillende maten, worden op het Atelier geslepen in een slijpbak. Er is zwarte litho-inkt aanwezig aanwezig, alsmede voorbereidingsmaterialen, zoals gom, zuur en grein.

Openingstijden
Dinsdag: 13.00 – 17.00 uur
Woensdag: 13.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
Of op afspraak buiten de openingstijden.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo