Kampen lijkt misschien wat stiller op zondag maar vergis je niet, er is nog best veel te beleven. En de rust, misschien is dat ook wel uniek in deze tijd, geniet ervan! Ontdek Kampen op zondag op eigen houtje of boek één van deze leuke activiteiten: 

Themarondleiding 
Er zijn in Kampen diverse culturele organisaties die themawandelingen door de stad organiseren. Kijk voor het actuele aanbod en diverse originele en leuke arrangementen op de websites van de organisaties: KampenandBeyondCultuurZien en HetKampenvan.

Museumtips
Diverse musea zijn in Kampen op zondag geopend. Meestal in de middag. Kijk hier voor het volledige overzicht van alle musea en de openingstijden. 

Genieten bij De Eenhoorn
Elke eerste zondag van de maand is de koffiebar van De Eenhoorn vanaf 13.00 uur geopend. Met elke keer een ander thema of activiteit. Proef verschillende koffiesoorten in de koffiebar of neem jouw koffie mee naar het rooklokaal. Geniet in de heerlijke loungestoelen bij de haard van koffie of thee met een gezellige 'Easy on Sunday' playlist op de achtergrond. Er worden blondies en brunettes van Chocolaterie De Swaen geserveerd, vier verschillende soorten taart van Patisserie Holtkamp en appelschijven. Een ideale invulling voor de zondagmiddag! Met wie kom jij langs?

Bootje varen 
Geniet vanaf het water van het mooiste stadsfront van Nederland en de prachtige waterrijke omgeving van Kampen. Vaar mee met rondvaartkampen, rederij de Havana of de Veerman van Kampen. In de zomer is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken over de IJssel met rederij de Havana of RondvaartKampen. Zelf aan het roer staan? Huur dan een bootje bij RondvaartKampen of bij boothurenkampen.nl. Klik hier voor alle nautische informatie en websites.

Wandelen door het Stadspark 
Kampen heeft een prachtig stadspark. Sinds het begin van de 19e eeuw is dit hèt wandelpark voor de inwoners van Kampen. In 1830 werd begonnen met de aanleg van een wandelpark voor alle burgers van Kampen. Met kinderen is het leuk om naar de Natuurspeelplaats te gaan. Sluit de wandeling af met een Italiaans ijsje bij de Marena!

Reserveer de Escaperoom
Misschien wel het meest spannende en uitdagende uitje van Kampen?! We hebben jou en je vrienden nodig om het mysterie van de monniksorde in de Nieuwe Toren te ontrafelen! Of een opmerkelijke sabotage aan boord van zeilschip de Jannes van Campen te stoppen. Durven jullie dit aan?

Let op: De Nieuwe Toren heeft geen toilet en is niet toegankelijk voor minder validen. Daarnaast is de Nieuwe Toren niet te verwarmen, zorg daarom dat u met koude dagen goed bent aangekleed. Het kan koud zijn! 

Reserveren? Klik hier voor alle praktische informatie over de Escaperooms. Veel plezier! 

Sunday Sessions in de Stadsgehoorzaal
Elke maand wordt er een relaxte Sunday Sessions gehouden. Dat betekent: een heerlijke zondagmiddag loungen in het huiskamercafé van de Stadsgehoorzaal. Elke editie nodigt pianist en zanger Gertjan van der Weerd een nieuwe en vaak hele bekende gast uit om een intiem en informeel concert te geven. Uniek in Kampen! Kijk hier voor de actuele data en de artiesten.

Beklim de Nieuwe Toren
De Nieuwe Toren, misschien wel het bekendste monument van Kampen, is vanaf nu op afspraak te beklimmen! Om over heel Kampen heen te kunnen kijken moet je eerst alle 163 traptreden van dit ca. 65 meter hoge meesterwerk betreden. Boven kun je, met de wind door de haren, genieten van het beste uitzicht van heel Kampen. Klik hier om te dit prachtige uitzicht te boeken! 

Naar de Bioscoop
Ook dat kan op zondag! Kom genieten in deze knusse bioscoop, gelegen aan het gezelligste horecaplein van Kampen. Movie Unlimited is een servicebioscoop. Dat wil zeggen dat de bezoeker tijdens de film een hapje of drankje kan bestellen. Deze bioscoop biedt jou als gast de ultieme mix: lekkere stoelen, maximale beenruimte, wandvullende doeken, 7 kanaals Dolby Digital geluid en... gezelligheid! 
Reserveren? Kiik hier voor de gehele programmering en meer informatie.

Genieten aan de IJssel
Kampen heeft een gezellig stadsstrandje naast de Stadsbrug en bij de Molen. Hier kan je heerlijk zonnen en pootje baden tijdens de warme dagen. Ook is het fijn om een wandeling te maken langs de IJssel. Dichtbij de stad blijven? Loop dan een rondje 'bruggen'. Over de Stadsbrug rechtsaf en over de Molenbrug weer terug naar de stad. Een aanrader! 

Rondje Zalkerveer
Ontdek de natuurlijke omgeving per fiets en maak een rondje Zalkerveer. Het Zalkerveer is een voetveerverbinding gelegen tussen Kampen en Zwolle. Wannneer je de IJssel oversteekt kom je bij het gezellige theehuis. Je vindt het Zalkerveer en het Theehuis bij fietsknooppunt 3. In de zomermaanden is de voetveerverbinding open en kan je ook op zondag genieten van veel lekkers bij het Theehuis. Klik hier voor meer informatie. 

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media