Havens

Maandag 6 december 2021 | 954 keer bekeken
Bewaar
Delen

Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van waterrijk Kampen en omgeving. Vanaf de IJssel heb je het mooiste uitzicht op het stadsfront. Of je nu boven-, benedenstrooms of via het Ganzendiep aankomt. De historische panden, poorten, torens en kerken bepalen het gezicht van de Hanzestad. Vanaf 6 verschillende havens ben je zo in de historische binnenstad met meer dan 500 monumenten. 

Nautische Hanzestad

Kampen wordt daarnaast omringd door prachtige natuurgebieden. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Langs de rivier de IJssel of over het prachtige Kampereiland. Er zijn talloze fietsroutes die je naar de mooiste plekjes brengen. Vaar na een bezoek aan Kampen over de IJssel, via het Ganzendiep of de IJsseldelta, Ketelmeer of het Vossenmeer naar de volgende parel aan het water. 

 

Haven Berend Aalbers 

Tel.: 06-53946793 Kattenwaardweg 2-a, Kampen www.berendaalbers.jouwweb.nl

Berend Aalbers is een kleine verenigingshaven, 3 mijl ten westen van Kampen, met 28 boxen. Bij paal 1000 om precies te zijn. Vanaf het Ketelmeer is het de eerste haven die u tegenkomt. Prachtig gelegen op het historische Kampereiland. Een historisch natuurgebied in de IJsseldelta. Ideaal voor rustzoekers en fietsliefhebbers. Bezoekt u ook de Museumboerderij aan de Heultjesweg 31. Op de fiets bent u al na 6 kilometer in het centrum van deze oude Hanzestad. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u natuurlijk ook in IJsselmuiden terecht. 

 

Recreatiehaven De Buitenhaven

Tel.: 038-3323533 Havenweg 1, Kampen www.wsvdebuitenhaven.nl

Recreatiehaven ‘De Buitenhaven’ beheert de enige officiële passantenhaven van Kampen, gelegen aan het prachtige historische centrum. De Oude Buitenhaven is een sfeervolle stadshaven waar de gehele dag hulpvaardige havenmeesters aanwezig zijn. Ons havengebouw kent een gezellige bar met twee terrassen. Er zijn goede faciliteiten, naast moderne en nette douches/ toiletten is er ook een wasmachine en droger. Een unieke ligging met diverse horecagelegenheden, supermarkt en winkelstraat op loopafstand. In de Oude Buitenhaven heeft u zicht op de ‘Kamper Kogge’ en meerdere Botters. Onze recreatiehaven is zeer goed toegankelijk voor minder valide watersporters en passanten. Naast ligplaatsen bieden wij ook camperplaatsen aan. 
 

Jachthaven de Riette

Tel.: 06-3074 3073 Steenovensdijk 27, Kampen www.wsvderiette.nl secretariaat@wsvderiette.nl

De jachthaven van WSV “de Riette” is een knusse familiehaven die ligt aan de rand van de wijk Brunnepe. Het centrum van de hartelijke Hanzestad Kampen is vanaf de haven 10 minuten lopen. Een supermarkt ligt op 350 meter van de haven en op een steenworp afstand zijn er speelvoorzieningen voor de kinderen. En er zijn leenfietsen beschikbaar. Op het hooggelegen terras van het clubhuis heeft u prachtig uitzicht over de haven en de IJssel. Je kunt daar genieten van een drankje. Onze vrijwillige havenmeester helpt je graag aan een passende plek op een lege plaats met een groen bordje.

 

Het Koggeschip

Tel.: 038-3315833 Seveningseweg 1A, Kampen www.wsvhetkoggeschip.nl haven@wsvhetkoggeschip.nl

WSV Het Koggeschip is een gezellige haven aan het Ganzendiep bij Kampen. De idyllische verbinding tussen de IJssel en het Zwarte Meer. De vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond en steunpunt van de Unie van Watertoeristen. Het Koggeschip heeft 104 ligplaatsen. Er is stroom- en drinkwater op de steiger. Watersporters kunnen hier dieselbrandstof tanken en de vuilwater tank legen. Een grote speelweide met een volleybalnet, wip, schommels, speelhuisjes, glijbaan, zandbak, en meer is er voor de kinderen. De haven ligt op loop- en fietsafstand van het centrum van Kampen. Fietsen zijn ter plekke te huur.
 

IJsselmuiden

Tel.: 06-49361147 Zwolseweg 1d, Kampen www.wsvijsselmuiden.nl info@wsvijsselmuiden.nl

Bij Watersportvereniging IJsselmuiden ligt u met uw schip tussen het groen. Heerlijk rustig. Het indrukwekkende zicht op het bovenstroomse gedeelte van het stadsfront van Kampen krijgt u er gratis bij. Loop de brug met de gouden wielen over en u bent in het hart van de Hanzestad. Neem een dag de trein naar Zwolle, want ook deze Hanzestad ligt vlakbij. En nu u er toch bent: Ontdek de IJsseldelta en maak een fietstocht over het historische Kampereiland. De Kampenaren noemen deze haven het Kikkergat naar het vroegere sluisje wat hier vroeger lag. Wij ontvangen u graag in onze gezellige haven.
 

Jachthaven ZC’37

Tel.: 06-52085748 Friese Weg 6, Kampen www.zc37.nl havenmeester@zc37.nl

Watersportvereniging en Jachthaven ZC’37 is misschien wel de jachthaven met het mooiste uitzicht van Nederland. U heeft namelijk een onbelemmerd uitzicht op het mooie stadsfront van Hanzestad Kampen. Gratis fietsen zijn beschikbaar om boodschappen te doen en natuurlijk een bezoek aan de stad te brengen. Een wandeling langs de IJssel naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten. Het Hanzekof, het verenigingsgebouw met terras, is in het hoogseizoen iedere dag open voor koffie, thee, ijs en een drankje tegen zeer schappelijke prijzen. Ook is er de mogelijkheid om diesel te tanken en de vuilwatertank te legen. U bent van harte welkom! 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo