Rondleiding

Zondag 5 november 2023 | 2692 keer bekeken

Ontdek en ervaar de rijke geschiedenis van Kampen tijdens één van de vele interessante rondleidingen. De ervaren gidsen leiden je graag rond door de historische kerken, de sigarenfabriek, de Koggewerf of vertellen je vanalles over de stad tijdens een beklimming en tour door de Nieuwe Toren. Hieronder bieden we je een handig overzicht.   

Rondleiding Buitenkerk

De historische Buitenkerk is in zomermaanden (juni, juli, augustus en de eerste week van september) vaak geopend. Ook op Open Monumentendag in september is de kerk te bezichtigen. 

Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. Een rondleiding door de kerk en een kijkje boven bij de gewelven is zeker de moeite waard. Bel voor het reserveren van een rondleiding naar 038-3370560.

Boek hier!

 

Buitenkerk in het donker De Buitenkerk

Rondleiding Koggewerf

De Koggewerf is op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar rondkijken op de werf én op de Kamper Kogge onder leiding van een ervaren en deskundige gids is ook een mogelijkheid. De gidsen weten het fijne van de bouw van deze bijzondere veertiende eeuwse reconstructie, haar hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen en Hanzestad Kampen, maritieme geschiedenis, vaartochten toen en nu en het leven aan boord. In de sfeervolle Taveerne, een schipperskroeg met terras met uitzicht over de IJssel, staat de koffie te pruttelen. 

Boek hier!

Rondleiding Koggewerf Rondleiding op de Kamper Kogge

Rondleiding Bovenkerk

Breng een bezoekje aan de historische Bovenkerk. In de zomermaanden (juni, juli, augustus en de eerste week van september) is de Bovenkerk vaak geopend voor bezoekers. Ook op Open Monumentendag in september is de kerk te bezichtigen.


Het is mogelijk om een rondleiding te boeken, individueel of met een groep. Mail om te reserveren naar Klaas Knijnenberg kknijnenberg@home.nl of bel naar 06-53772129.

Kijk op Bovenkerk Kampen naar de openingstijden, de (zomerse) concertagenda en de mogelijkheid om een rondleiding te boeken.

Boek hier!

Rondleiding Bovenkerk Rondleiding in de Bovenkerk

Rondleiding sigarenfabriek De Olifant

De Eenhoorn verzorgt in samenwerking met De Olifant rondleidingen door het pand. Beleef de cultuur-historische omgeving waar de productie van koffie en sigaren in beeld gebracht wordt. De duur van de rondleiding is een uur. Onder leiding van de gastheer of gastvrouw zal de rondleiding van start gaan in de winkel (Oudestraat). Tijdens de rondleiding door het historische pand wordt stilgestaan bij de historie van de sigarenstad Kampen, de inkoop van tabak en het productieproces.

Boek hier!

 

Sigarenfabriek de Olifant Veel sigaren die worden laten zien

Beklimming en rondleiding Nieuwe Toren 

De Nieuwe Toren, misschien wel het bekendste monument van Kampen, is vanaf nu op afspraak te beklimmen! Om over heel Kampen heen te kunnen kijken moet je eerst alle 163 traptreden van dit ca. 65 meter hoge meesterwerk betreden. Boven kun je, met de wind door de haren, genieten van het beste uitzicht van heel Kampen. Uiteraard vertellen de enthousiaste gidsen ook graag meer over de historie van deze bijzondere toren! 

Boek hier!

De Nieuwe Toren Uitzicht over Kampen

Rondleiding ERF-1 

Ontdek ERF-1 en hoor het verhaal achter deze biologische melkveehouderij met eigen verwerking van melk. Een rondleiding over het ERF is inclusief een kaasproeverij en een kopje koffie of thee! Geschikt voor alle leeftijden. Klik hier voor meer informatie over de actuele openingstijden en het reserveren van een rondleiding. 

Boek hier!

Erf-1 in de mist Rondleiding Erf-1

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo