Cruiseport Kampen

Woensdag 26 juli 2023 | 2468 keer bekeken

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Kortom: een prachtige plek om aan te leggen, te verkennen en te ontdekken.

direkt zur deutschen Seite

auf Deutsch!

Willkommen in der herzlichen Hansestadt Kampen! Kampen ist eine jahrhundertealte Hansestadt mit einem außergewöhnlich lebendigen Charakter. Die prächtige Skyline entlang der IJssel, die Stadtbrücke mit den goldenen Rädern, die beeindruckenden Stadttore und die historische Innenstadt mit Hunderten von Denkmälern verleihen der Stadt ein authentisches Aussehen. Kurzum: ein wunderbarer Ort zum Anlegen, Erkunden und Entdecken.

direkt zur deutschen Seite

Passagiersschepen aan de kade

Voor cruiseschepen is er van april tot en met september volop gelegenheid om aan te leggen. Langs de IJsselkade stroomopwaarts van de stadsbrug is ruim 300m beschikbaar voor cruiseschepen tot 110 meter. In principe mogen deze schepen niet langer zijn dan 110 meter, maar met een ontheffing van Rijkswaterstaat mogen riviercruiseschepen van 135 meter door de Stadsbrug om in Kampen aan te leggen.

Buiten het seizoen is er 155 meter kade beschikbaar. Eventueel kunnen de schepen “dubbel” afmeren tot maximaal 50 meter.

Er zijn het hele jaar walstroomvoorzieningen beschikbaar. En als je van boord gaat is het slecht 5 minuten lopen naar de hartelijke en gezellige binnenstad met winkels, volop horeca, musea en historische gebouwen.

Meer weten? Neem contact op met de Havenmeester: Jan Mulder

 J.Mulder@kampen.nl

+31 (0)6 51 27 37 26

veerman van Kampen varen bij Kampen
download de brochure

We staan graag voor jullie klaar!

Een overzicht van onze toeristische attracties staat op www.visitkampen.nl

Neem contact op met onze servicemanager Harry van Dijk via 06 12 12 88 47 / info@cruiseportkampen.nl

download de brochure

Vervoersmiddelen vanaf en naar de boot

Met de auto

Passagiers kunnen hun auto gratis parkeren in parkeergarage de Buitenhaven. Kijk voor een compleet overzicht van de mogelijkheden op https://stad.kampen.nl/nl/de-stad/parkeren.html.

Taxi nodig? Regelen we. Ook voor groepsvervoer in de regio Kampen en Zwolle kun je terecht bij Brink Personenvervoer!

Busparkeerplaatsen

Passagiers kunnen worden afgezet in de binnenstad, daarvoor zijn goede faciliteiten aan de `IJsselkade” ter hoogte van het Van Heutszplein en op het Burgemeester Berghuisplein. Bussen kunnen kosteloos worden geparkeerd in het Melmerpark nabij de Zambonistraat. Let op: Op de Eastmanstraat zijn geen vakken of exacte plekken waar de bussen mogen staan. In dit gebied geldt een parkeerverbodszone, dit betekent dat parkeren op de rijbaan niet is toegestaan. Naast de rijbaan is het voor touringcarbussen mogelijk op te parkeren.

Kleinere busjes kunnen makkelijk terecht bij de verschillende parkeerplaatsen in en om de binnenstad. Een overzicht hiervan is te vinden op visitkampen.nl.

Varen

Vaar mee met rondvaartkampen, de Veerman van Kampen of ga zelf achter het stuur staan. Huur bijvoorbeeld een bootje bij RondvaartKampen of bij boothurenkampen.nl. Kijk op Visit Kampen voor alle nautische informatie en websites.

Op de fiets

De nieuwste kwaliteitsfietsen staan voor jullie klaar. Hippe stadsfietsen, comfortabele elektrische fietsen, handige bakfietsen of leuke kinderfietsen...Altijd in stijl op de fiets, direct regelen kan via www.fietsverhuurkampen.nl.

Of iets heel anders

Met het OV

Station Kampen ligt aan het water, recht tegenover de aanlegkade voor cruiseschepen. Vanaf dit station rijdt tweemaal per uur een rechtstreekse trein naar Zwolle. 

Vanaf het busstation vertrekken diverse buslijnen de wijde regio in. Kijk voor alle mogelijkheden op https://9292.nl/station-kampen 

Harry van Dijk

Over Cruiseport Kampen

Cruiseport Kampen is een one-stop office voor alle zaken met betrekking tot maritieme en toeristische service. Cruiseport Kampen biedt deze service gratis aan bij bezoekende cruise lines.

Cruiseport Kampen is een merk van de stichting Kampen Partners, de citymarketingorganisatie voor de gemeente Kampen.

Contact:

Harry van Dijk

06 12 12 88 47

info@cruiseportkampen.nl

Tourist Info

De Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:

 

Contactgegevens Tourist Info locatie Stadskazerne:

 

Contactgegevens Tourist Info locatie Readshop

 

Ook voor groepen staan onze gastheren en gastvrouwen klaar voor een warme ontvangst bij de steiger en in de stad. Ze zijn herkenbaar aan hun blauwe jacks met de tekst ‘trek maar aan mijn jasje’ en de feestboog die ze regelmatig meenemen naar evenementen. Neem contact op via info@cruiseportkampen.nl voor de mogelijkheden om hen in te zetten voor een extra hartelijk welkom in Kampen.

gastheren en gastvrouwen van Kampen gastvrouw van Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo