Komt je naar Kampen met de auto, dan is het mogelijk om de auto in het centrum of net daarbuiten te parkeren. In het grootste deel van de binnenstad moet je van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur) voor een parkeerplaats betalen. De maximale parkeertijd in het centrum van de binnenstad is 3 uur. Je kunt langer parkeren op het Meeuwenplein, De Bongerd, Bregittenstraat en de IJsselkade (dagkaarten). Op zondagen en op nationale feestdagen is parkeren gratis.

Gratis parkeren
Op loopafstand van de binnenstad liggen drie grote parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren. De loopafstand naar het centrum is beperkt. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en aan het Burgemeester Berghuisplein en in de parkeergarage aan De Buitenhaven. 

Betaald parkeren
Bij betaald parkeren kun je kiezen voor het betalen bij de automaat (kentekenparkeren) of met je mobiele telefoon (mobiel parkeren).

Kentekenparkeren
Bij kentekenparkeren vormt het kenteken de sleutel voor het betalen van parkeergeld. Als je betaalt bij de parkeerautomaat voer je eerst je kenteken in en kies je de gewenste parkeertijd. Je betaalt vervolgens met muntgeld of pin. Let op: omdat kentekenparkeren onlangs is ingevoerd krijgt je nog een parkeerticket. Die moet je zichtbaar achter de voorruit plaatsen. Op dit ticket wordt voor de zekerheid het kenteken geprint.

Mobiel parkeren
Met mobiel parkeren hoef je de parkeertijd niet meer vooraf in te schatten en niet meer naar de parkeerautomaat te lopen. Als je je auto hebt geparkeerd, meld je je aan met je mobiele telefoon. Bij vertrek meld je je eenvoudig weer af. Boven de parkeerautomaten staan de codes van de parkeerzones. In de gemeente Kampen zijn de volgende aanbieders actief: ANWB, GoSparc, MKB Brandstof, MultiTankCard, My Order, Park-line, Parkmobile, Parksen, Sunhill, SMSParking en Yellowbrick.

Gehandicaptenparkeerkaart
Heb je een gehandicaptenparkeerkaart? Je mag dan parkeren zonder te betalen. Klik hier voor meer informatie over waar en hoe je met een gehandicaptenparkeerkaart in Kampen kunt parkeren. 

Niet overal parkeren
Op diverse plekken in de binnenstad en het gebied eromheen mag je niet parkeren. Voor parkeren op de verkeerde plek of zonder te betalen kan je een parkeerboete krijgen. Ook is er in Kampen een wegsleepregeling van kracht. Verder zijn er gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Hier kan je als bezoeker van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur niet parkeren en op koopavonden tot 21.00 uur niet.


Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Marketing is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media