Rondleiding
Volwassenen

Bezoek de Eenhoorn en De Olifant

De Olifant

EENMALIG

Waar

De Eenhoorn Koffie en Thee

Dagen en tijden

Maandag 1 januari 2024 - (10:00 - 16:00)

Contact

agenda@eenhoorn.eu

Donderdag 25 augustus 2022 | 5772 keer bekeken

Kampen is een klein pittoresk stadje gelegen aan de IJssel. De stad heeft vele historische bezienswaardigheden zoals pakhuizen, imposante kerken en oude schepen, die de mooie en glorierijke tijd van het Hanzeverbond laten zien. Ontdek een mooi en bewaard gebleven deel van deze rijke historie tijdens een rondleiding door de Eenhoorn en De Olifant.  

tabak De Eenhoorn

Wat ontdek je tijdens deze interessante rondleiding?

In 1826 startte Johann Lehmkuhl, een handelaar uit Bremen, de eerste tabaksfabriek van Kampen. Hiermee legde de Duitse handelaar de bouwsteen voor de ontwikkeling van Kampen als sigarenstad die in de 19e eeuw ontstond. Er werden meer dan 110 fabrieken opgericht, waardoor de Voorstraat de wieg werd van vele bekende merken. Deze fabrieken zorgden ervoor dat honderden mensen binnen Kampen werkzaam waren in de tabaksindustrie. Wandelend door de Voorstraat in Kampen zijn er nog vele muurschilderingen zichtbaar van alle tabaksfabrieken die hier hebben gezeten.

Monumentale fabriek
Voor cultuurhistorische liefhebbers is het een feest om door ons bedrijf te lopen. De oudste machine dateert uit 1888. In de sigarenfabriek van De Olifant tref je een doolhof aan werk-en opslagvertrekken. De onbepleisterde muren en stenen vloeren van klinkers, tegels, plavuizen en delen van de zoldergebinten stammen uit de late Middeleeuwen en zijn doorgetrokken van de geur van tabak en cederhout.

Rondleiding
Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de verwerking van tabak, het productieproces van een sigaar en de oorsprong van de tabak in de diverse landen. Na het verhaal over de sigaren wandel je door de koffie- en theestraat waar je alles te horen krijgt over de productie en het branden van koffie en over de theesoorten die je vindt bij De Eenhoorn.

Kortom: een hele interessante en afwisselende rondleiding! 

Alles op een rijtje:

Welkom bij De Eenhoorn en De Olifant!

Rondleiding te reserveren via: https://www.eenhoorn.eu/zien-doen of telefonisch via 038-3337297.

Ingang: Oudestraat 101-103 

Kijk voor meer informatie op: https://www.eenhoorn.eu/zien-doen

De eenhoorn kampen koffie branden eenhoorn

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo