Het regent...en nu?

Maandag 5 februari 2024 | 3585 keer bekeken

In Kampen regent het bijna nooit maar als het dan regent...dan hoef je je niet te vervelen! We zetten alle slechtweertips hieronder voor je op een rijtje zodat je makkelijk kunt kiezen wat te doen. Klap je paraplu open en trek erop uit! 

Bovenkerk in Kampen

Bezichtig de Bovenkerk

Breng een bezoekje aan de historische Bovenkerk. In de zomermaanden juni, juli, augustus en de eerste week van september, is de Bovenkerk vaak geopend. Je kunt tijdens openingstijden binnenlopen en de kerk bezichtigen. Tijdens 'Open Monumentendag' is de kerk tussen 10.00 - 17.00 uur te bezichtigen. Op zondag is de Bovenkerk meestal gesloten of geopend voor bijzondere diensten. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken. Mail voor het maken van een reservering naar info@bovenkerkkampen.nl of bel naar 06-51239157. Kijk voor meer informatie en het een overzicht van alle (orgel)concerten op www.debovenkerk.nl.

Meer informatie
Molen d'Olde Zwarver

Bezoek Molen d'Olde Zwarver

Molen D’Olde Zwarver staat op een prachtige plek langs de IJssel bij de historische stad Kampen. Bijna 175 jaar geleden gebouwd en in 1952 verplaatst naar de huidige lokatie. Vandaar de naam “D’Olde Zwarver”. Er wordt tarwe, rogge en het in de regio verbouwde spelt gemalen. De molen is elke zaterdag geopend van 9.00 - 12.00 uur.

Meer informatie
De Eenhoorn

Maak een rondleiding door De Eenhoorn en sigarenfabriek De Olifant

Kampen is een klein pittoresk stadje gelegen aan de IJssel. De stad heeft vele historische bezienswaardigheden zoals pakhuizen, imposante kerken en oude schepen, die de mooie en glorierijke tijd van het Hanzeverbond laten zien. Ontdek een mooi en bewaard gebleven deel van deze rijke historie tijdens een rondleiding door de Eenhoorn en De Olifant.  

Meer informatie
Stedelijk museum in Kampen

Museumtips

* Combineer een bezoek aan het Stedelijk Museum Kampen met een bezoek aan de Koggewerf. Een aanrader! Klik hier voor meer informatie! 
* Boek een interessante rondleiding door het Stedelijk Museum Kampen. Klik hier voor meer informatie! 
* Geniet van het museumarrangement: een bezoek aan het museum inclusief koffie/thee/tour/lunch en meer. Klik hier voor meer informatie! 
* Ontdek de bijzondere collectie van het Ikonenmuseum in Kampen tijdens een boeiende rondleiding. Klik hier voor meer informatie!

Meer infomatie
Grote zaal Stadsgehoorzaal Kampen

Avondje theater

De Stadsgehoorzaal Kampen ademt geschiedenis vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Als je plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waan je je in een tijdloos theaterlandschap. 

Meer informatie
psoter

Geniet in het Biermuseum Kampen

In het Middeleeuws proeflokaal maak je kennis met middeleeuws bier: Kamper Trots en Kamper Vreugd.  Je gaat terug in de tijd en hoort de geschiedenis van een rijk verleden. Bier is veel te bijzonder om alleen maar te drinken, het mag beleefd worden! Bij ons kunt u drinken uit een replica van van een historische bierpul van 700 jaar oud! Wij noemen het Dé Hanze – Experience. Een audio-tour, een film, maar vooral de verhalen van onze vrijwilligers bezorgen je een fijne middag. Kom ook genieten, proost!

Meer informatie
Bioscoop Kampen

Naar de Bioscoop

In de knusse bioscoop, gelegen aan het gezelligste horecaplein van Kampen is het genieten. Deze bioscoop biedt jou als gast de ultieme mix: lekkere stoelen, maximale beenruimte, wandvullende doeken, 7 kanaals Dolby Digital geluid en gezelligheid!

Meer informatie
Escaperoom Kampen

Ervaar de Escaperoom 

Misschien wel het meest spannende en uitdagende uitje van Kampen?! We hebben jou en je vrienden nodig om het mysterie van de monniksorde  in de Nieuwe Toren te ontrafelen! Of help om de muiterij op één van de Kamper Kogges te achterhalen. Durven jullie dit aan?

Meer informatie
Kamper Kogge

Ervaar het maritieme verleden op de Koggewerf

De Koggewerf is op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar rondkijken op de werf én op de Kamper Kogge onder leiding van een ervaren en deskundige gids is ook een mogelijkheid. De gidsen weten het fijne van de bouw van deze bijzondere veertiende eeuwse reconstructie, haar hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen en Hanzestad Kampen, maritieme geschiedenis, vaartochten toen en nu en het leven aan boord. In de sfeervolle Taveerne, een schipperskroeg met terras met uitzicht over de IJssel, staat de koffie te pruttelen.

Meer informatie
Buitenkerk Kampen

Bezoek de Buitenkerk

Ook in de historische Buitenkerk is het lekker droog. In de zomermaanden juni, juli, augustus en de eerste week van september is de Buitenkerk vaak geopend. Tijdens Open Monumentendag is de kerk tussen 10.00 - 17.00 uur te bezichtigen. Op zondag is de Buitenkerk gesloten voor bezoekers en worden er diensten gehouden. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. Bel om te reserveren naar 038-83370560. 

Meer informatie

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo