Terug naar Kampen

Lees meer over de komende themajaren
Maandag 17 juni 2024 | 3028 keer bekeken

Wat is 'Terug naar Kampen'? Beschouw het maar als een (marketing)campagne (in de vorm van een soort themajaar) om relevante doelgroepen (huidige en nieuwe bewoners, bezoekers, bedrijven, werknemers) te attenderen op de waardevolle attracties van de stad en gemeente Kampen.

Ga je mee terug naar Kampen?

Op www.terugnaarKampen.nl hebben we allerlei leuke en actuele informatie verzameld voor mensen die weer terug naar Kampen komen. 

En op de pagina die je nu leest, vind je vooral meer achtergrondinformatie en suggesties om in 2024 en 2025 zelf ook mee te doen met deze campagne.

Lees anders ook eens de column die citymarketeer Roeland Tameling schreef voor De Brug. En doe mee!

Terug naar Kampen logo

Themajaar in 2024 en 2025

Terug naar Kampen is het leidende thema waarlangs allerlei initiatieven worden uitgewerkt. Kunst, cultuur, economie, welzijn, politiek, sport... iedereen mag meedoen.
Initiatiefnemer van Terug naar Kampen zijn Kampen Partners en de samenwerkende
culturele instellingen SAMBiQ (Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum, de Bibliotheek en Quintus).
Alle doeners, denkers, ondernemers, burgers, makers, stichtingen, verenigingen en andere instellingen worden uitgenodigd om mee te doen met dit thema.
In 2024 en 2025 is Terug naar Kampen het centrale thema van Kampen.
Een van de hoogtepunten van de programmering is een groot locatietheaterspektakel over de roemruchte academiejaren van Kampen en de reactie van Kampenaren hierop.

Terug naar Kampen finishboog

Het Terug naar Kampen promotie pakket

Houd jij een actie of evenement die onder het thema Terug naar Kampen valt? Denk aan een reünie, iemand die terugkeert naar Kampen of een bedrijf dat terug naar Kampen keert. Kleed je evenement dan aan met het Terug naar Kampen promotie pakket. 

Nieuwe Toren

Wat eens was is nooit weg in Kampen

“Alles gaat hier weg, er blijft niets meer over” verzuchtten de mensen van Kampen bij het vertrek van het van het laatste regiment, de kunstopleiding, het Stadsziekenhuis, de C&A…
Terugblikken maakt nostalgisch.
Mensen komen ook altijd weer Terug naar Kampen, vol verhalen en met nieuwe dromen. Hun hart maakt een sprongetje bij het binnenrijden van station Kampen, bij het zien van de Nieuwe Toren, wanneer zij iemand ontmoeten met wie zij een geschiedenis delen. De warmte van het verleden biedt houvast en vertrouwen.
We kijken met optimisme naar de toekomst en zijn trots op Kampen.
Terug naar Kampen is een verhaal van toen en een verhaal van nu.

Wat willen we ermee bereiken?

Waar we het verleden vieren en geloven in de toekomst

We werken samen met tal van makers, verenigingen, ondernemers, citymarketing, sport en andere domeinen. Iedereen is uitgenodigd mee te doen. Ieder kan ‘Terug naar Kampen’ op hun eigen manier invullen.
We programmeren kunst en cultuur, bedrijvigheid en netwerken in een gelaagd, multidisciplinair aanbod.

We maken onze historie en onze toekomstvisie onder meer met kunst en cultuur toegankelijk voor een breed, divers publiek, door met Terug naar Kampen zichtbaar te zijn op tal van plekken in de stad, ook in de openbare ruimte.

We geven ook betekenis aan het gevoel in Kampen ‘dat alles er weggaat’ en maken verhalen over de academiejaren (en het plotselinge einde daarvan) met een vertaling naar het heden: we zijn trots op wat Kampen heeft voortgebracht en trots op de mensen die het Kampen van nu vormen.

idee voor TNK

Initiatieven gezocht!

Heb jij een goed idee voor het 'themajaar' Terug naar Kampen met als onderwerp:

  • Waar we vandaan komen en waar we heen gaan
  • Waar verschillen leiden tot een kleurrijk geheel
  • Waar iedereen zich een stukje van de stad en gemeente voelt
  • Waar we best een beetje trots op mogen zijn!
Laat het ons weten!
download logo

Download het Terug naar Kampen logo

Doe jij een toffe Terug naar Kampen actie? Voeg dan ook ons logo toe!

Je kunt verschillende varianten downloaden met deze link: https://drive.google.com/drive/folders/1fNBw9f1YnA-Frw25lOaOGmq-Fsxba7H… 

Direct het Terug naar Kampen logo downloaden
Jaap Stam De Plantage Parade Van Heutsz terugweg plattegrond Kampen IJsselkogge sigaren Hanze relikwie terugfietsen naar kampen kamper uien Van Heutszkazerne terugvaren

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo