10 hotspots in Kampen

Woensdag 22 mei 2024 | 322 keer bekeken
1 Highlights route Kampen
Volg deze wandeling en ontdek alle highlights in de stad. Op de plattegrond worden vele monumenten, musea, prachtige doorkijkjes en binnentuinen aangegeven. Je weet met deze route zeker dat je het mooiste dat Kampen te bieden heeft te zien krijgt.
2 High Specials
Lekker bijkletsen, ontspannen in het weekend of een feestje vieren? In Kampen zijn er tal van High Specials te boeken bij verschillende leuke restaurants en bars. We zetten alle mogelijkheden voor je op een rij en we verzekeren je...het wordt moeilijk kiezen tussen al het leuks en lekkers! 
3 Stadswandeling
Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De gidsen in Kampen leiden de gasten langs de mooiste plekjes van de de stad. 
4 Stadsgehoorzaal
Burgwal 84
De Stadsgehoorzaal Kampen ademt geschiedenis vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Als je plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waan je je in een tijdloos theaterlandschap. Hier zat men ook aan het eind van de 19e eeuw, toen de Stadsgehoorzaal haar deuren opende. Gedurende 125 jaar veranderde er veel in het theater, maar één plek bleef hetzelfde: de grote zaal. Je wordt omringd door de historie. Dit is écht theater!   
5 Fotoroutes door Kampen en omgeving
De historische Hanzestad Kampen met meer dan 500 monumenten is een perfecte locatie om op pad te gaan met je fotocamera. Iedere hoek, ieder doorkijkje, de details van de monumentale panden, het groene hart: Ze vragen om gefotografeerd te worden.
6 Escaperoom in Kampen
Ben jij klaar voor het meest spannende en uitdagende uitje van Kampen?! Kampen heeft twee waanzinnige Escaperooms op te gekke locaties. Ontrafel het mysterie van de monniksorde in de Nieuwe Toren of help om de muiterij op één van de Kamper Kogges te achterhalen in de Koornmarktpoort.
7 Hanzestadswandeling
Een mooie wandeling door de historische binnenstad van Kampen. Het Hanzeverleden is overal in de stad nog terug te vinden. Je ontdekt de sporen van het rijke Hanzeverleden.
8 E-chopper verhuur
Vergeet Solexen, Segways, scooters, brommers, elektrische fietsen en al het andere vervoer waarmee je ooit gereden hebt met vorige teamuitjes! De E-Chopper is namelijk de nieuwe revelatie op het gebied van moderne vervoersmiddelen!
9 Bezoek de Eenhoorn en De Olifant
Oudestraat 101-103
Kampen is een klein pittoresk stadje gelegen aan de IJssel. De stad heeft vele historische bezienswaardigheden zoals pakhuizen, imposante kerken en oude schepen, die de mooie en glorierijke tijd van het Hanzeverbond laten zien. Ontdek een mooi en bewaard gebleven deel van deze rijke historie tijdens een rondleiding door de Eenhoorn en De Olifant.  
10 Wandeling door het Reevediep 
Nieuwendijk
Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Via deze geul wordt tijdens extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel afgevoerd naar het IJsselmeer. Het is hier prachtig in de winter. Elk moment van de dag geeft een andere sfeer en beleving weer. En als het dan ook nog gaat vriezen, barst het schaatsfestijn hier los.   

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo